Al weken achter elkaar moet de Combinatie iets verzinnen om prijs te kunnen geven over de fantastische prijsduiven welke de hokken in Bussum bevolken.
Inmiddels ook stijf bovenaan in de Regio1 en dus veranderd er eigenlijk niets met voorgaande jaren.

In de regio A1 pakt de combinatie de 3e plaats over 1308 duiven.

In de Regio Noord de 12e plaats over 2145 duiven.

An de afdeling 7 totaal de 22e plaats over 5852 duiven.

“De vlieghokken in Bussum”

Mijn email en whatsapp word meer gebruikt door deze combinatie dan door welke andere liefhebber ook. Ik daag anderen dus uit om ook snel een hele mooie prijs op een top vlucht te draaien en ons daarvan op de hoogte te houden! (Aanvulling redactie)

Winnaar op Salbris dit keer is White Beak Mealy een prachtig gebouwde vale doffer. Hij vloog vorig jaar als jaarling een 22ste van 16973 duiven van af Niergnies Zijn vader is een broer van onze super kweker Red Baron. Zijn moeder is Vale bulck 765.

“White Beak Mealy”

Deze Vale Bulck 765 hebben we in de zomer van 2018 bij onze goede vriend Marcel Sangers gehaald en blijkt een schot in de roos. In 2019 hebben we 4 kinderen van haar als jonge duif gespeeld.

“Vale Bulck”

Een dochter van haar die we Hera noemen vloog dat jaar 3x een 1ste prijs en ook een 10de nationaal sector 3 op Sens tegen 8415 duiven. dat was tevens ook de 4de NPO tegen 2403 duiven. Een andere zoon van haar en de nestmaat van Hera is onze Strong Baron. Deze doffer vloog in 2020: een 1ste tegen 16973 duiven en een week later een 1ste prijs tegen 4090 duiven.

“Hera.
“Strong Baron”

Hera en Strongbaron zijn beide naar het kweekhok verhuist.

Omdat we zeer veel pech hadden met de kweek vorig jaar hebben we helaas geen jongen van De Vale Bulck 765 in 2020 in onze vlieg ploeg. En hebben we nog maar twee tweejarige kinderen van haar op het vlieghok. Een van deze kinderen is dus de hierboven genoemde White Beak Mealy. De andere is Bond Girl. Deze duivin won in haar korte carrière al een 4de tegen 8418 duiven en een 5de tegen 2027 duiven.

Neem ook eens een kijkje op de website van de combinatie. Daar vind u nog veel meer info over de duiven en de geweldige combinatie.

Verslag: Harold Calis

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.