Comb. De Gooijer, Hilversum.

Helaas moest vanwege het slechte weer op zaterdag de vlucht uitgesteld worden naar zondag. Maar dit was al vroeg bekent gelukkig. Op zondag kregen de 1688 duiven van de regio 1 om 8.45 uur de vrijheid.

Door de pittige ZW-wind konden de duiven een hoge snelheid maken. Echter het laatste stukje belande de duiven in een aantal fikse regenbuien. De duif die daar het minste last van had was de jaarling doffer 20-1342012 van Comb. de Gooijer uit Hilversum.

Comb. de Gooijer speelt al jaren in kampioensstijl en bestaat uit vader Jan en zoon Jan de Gooijer. Vader Jan is echter al 91 en vanwege zijn hoge leeftijd en mindere gezondheid kan hij helaas niet meer actief iets aan de verzorging van de kolonie doen. Hij volgt nog wel alles en zit elke zaterdag in zijn stoel alle aankomsten te volgen.

Zoon Jan de Gooier is sinds verleden jaar met pensioen en heeft dus nu meer tijd voor de duiven en dat is te merken aan de prestaties.
Zondag stonden ze samen met Arie Bos die zijn duiven bij de Gooijer op het erf heeft op de duiven te wachten,toen er ineens als een raket een duif aan kwam stormen en direct naar binnen vloog. Dit moet een vroege zijn dachten ze toen al. Hij werd kort gevolgd door de tweede duif maar deze piepte helaas niet en moest uit het hok gepakt worden.

De “012” is een duif van het eigen oude soort waar al jaren goed mee wordt gevlogen. Deze doffer wordt gespeelt op traditioneel weduwschap dus de partners zijn lekker thuis als de doffers thuiskomen.
De combinatie woont in het Hilversumse erfgooierskwartier vroeger een bolwerk van vele goede duivenmelkers waarvan er nu nog maar een paar over zijn. Deze woningen hebben grote achtertuinen dus ruimte genoeg voor diverse duivenhokken.

Jan en Jan genoten zichtbaar van de overwinning. Als het aan Jan ligt was dit pas het begin want nu hij gepensioneerd is staat alles in het teken van de duiven. En vermoedelijk zullen we hem nog vaker lezen de komende tijd.

Verslag: Hans Nielen.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.