(bijschrijft redactie) Met zulke kanonnen in onze regio mogen we blij zijn! Dit is goed voor de combinatie zelf, maar ook zeker voor onze Kring Hilversum & Omstreken. Samen met Robin Rigter uit Eemnes en nog enkele specialisten is het een zegen dat ze in onze regio spelen en mede daardoor het bestaan van de Regio1 waarborgen.

G. en H. Calis, Bussum.

De eerste 2 duiven zijn in dezelfde seconden geklokt. In de afdeling en regio Noord en A1 staan de eerste 2 anders om in de uitslag dan in kring Hilversum. Vandaar bij de 2de duif in de stamboom staat dat ze de 1ste prijs heeft op Lessines.

1e duif over 3180 duiven regio1 Hilversum & Omstreken.
2e duif over 3180 duiven regio1 Hilversum & Omstreken. In de afdeling 7 regio A de eerste duif over 8418 duiven.


De drie duiven kwamen tegelijk aan. Maar omdat de derde duif miste helaas de klep met vallen en draaide helaas nog een rondje. Vandaar ze 47 seconde verspeelde. Verder wordt er niet gemotiveerd of getoond. Duiven worden gewoon van uit het schapje of halfgesloten broedhok ingekorfd. Bij thuiskomst krijgen de duiven ook nog geen broedschaal op dit moment en aankomende weken ook nog niet.

3e gedraaide duif. (verspeelde 47 seconden en kwam samen met de eerste 2 duiven.)


We houden het zo simpel mogelijk. Niet te veel poes pas. Het gaat om goede duiven die gelukkig moeten zijn in het hok. Dat laatste is volgens ons de beste motivatie voor de duif. We bekijken onze vliegploeg als een team. Een homogeen team waarbij elk individu hun eigen plekje heeft en gelukkig kan zijn. Duiven die de hele dag vechten, hun territorium willen vergroten ten koste van andere duiven is bij ons geen plaats voor. Ook duiven die niet willen trainen (zonder aanwijsbare redenen) is geen plek voor op het vlieghok. Deze duiven worden als partner duif gebruikt en in een ander hok geplaatst.

Verslag: Harold Calis, Bussum.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.