Waar we vorige week de trein Comb. G. en H. Calis zich al aan het opwarmen waren, pakken ze 7 dagen later alweer de eerste drie prijsduiven op Etroeungt.

in een concours met 3082 duiven maakt het blijkbaar niet uit wat ze inkorven. Zelfs een goed gelegde drol komt nog snel thuis op de hokken in Bussum.

Comb. G. en H. Calis, Bussum.

De eerste duif laat zien alle duiven de baas te kunnen zijn in dit concours en nummer twee op 3 seconden te verslaan. Toen deze duif de landing inzette hingen nummer 2 en drie al boven het hok en vielen respectievelijk 3 en 9 seconden later. Deze duif is ook goed voor een tweede plaats Regio A1 over 4917 duiven.

Nummer 2 is op 3 seconden de volgende duif welke op eerdere vluchten ook al heeft laten zien uit het goede hout te zijn gesneden. Wint tevens de 3e prijs over 4917 duiven in de Regio A

De derde duif is de duif welke vorige week nog de tweede plaats op Lessines wist te winnen, maar liet zich dit keer net aftroeven door boven vermelde duiven. En wint tevens een 4e prijs over 4917 duiven in de Regio A.

Hoe de combinatie week in week uit zo kneiterhard speelt met de duiven is volgens Harold simpel te verklaren. Goed eten en goed trainen is de perfecte combinatie tot succes. Voeren vinden ze niet moeilijk, maar in het dagelijks trainen van de duiven gaat veel tijd zitten.

Aankomende zaterdag staat Pont St. Maxence op het programma. Met een verwachte zuiden wind denken ze dat het een heel ander concours zal gaan worden. Ik zelf denk dat we hier volgende week weer met een rapportage staan. Immers, wat goed is komt snel en wat dat betreft petje af voor deze sympathieke combinatie.

Verslag Edward Schrijvers.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.