Vanwege de te verwachte onstabiele weersomstandigheden was er door de LC besloten om niet naar Pt. St. Maxence te gaan maar naar het oostelijker gelegen Chalons en Champagne wat voor mij een afstand van 373,472 km is.

Rini en Enrico Koene, Hilversumse meent, met de winnende duif.

Bij het vooraf op te geven aantallen duiven door de inkorvende leden van PV de Plassenjagers waren er achteraf diverse leden die het toch niet aandurfde om in te korven. Dit recht heeft iedereen en het is dan ook een ieders eigen verantwoordelijkheid om wel of niet in te korven. Mijn mening is dat je vertrouwen moet hebben in de lossingcommissie.


Zoals meestal wordt zaterdagochtend de klok aangesloten en Tipes Mobiel voor de livemeldingen geactiveerd. De duiven werden al om 7.15 uur toevertrouwd aan het luchtruim. Op de diverse weersites kon je zien dat er begin van die middag regen op komst was. Mijn vrouw Rini, ik en onze
jongste zoon zaten binnen heerlijk een bakkie koffie te doen. Wel had ik gezien op Compuclub Live dat de duiven een enorme snelheid maakten tot wel 2000 meter. Zo zag ik dat de duiven ook al in de omgeving van Utrecht vielen. Op datzelfde moment (wij zaten nog binnen) viel de NL19-70007766 duivin om 10.13.51 op de klep. Wij konden het echt niet geloven en dat met een snelheid van 2088.190 m/ minuut. Het was de LadiesLeaque duif van Rini.

Eveeneens in de Regio1 een 1e over 2484 duiven, RegioA1 een 1e over 4030 duiven en Afd 7 Noord een 1e over 6849 duiven.

Afgelopen week hadden Rini en ik het er nog over dat we haar dit jaar nog niet echt in de uitslagen tegenkwamen. Dat de 766 absoluut geen eendagsvlieg is heeft ze vorig jaar meerdere malen bewezen en met name op Pnt st Max. Haar afstamming is van moederszijde Willem Klaverstijn Jr en van vaderszijde Steven van Breemen. Ook onze 2 e duif de NL18-1728493V volgende om 10.19.29 hetgeen ook een vroege constatering was
met een 6 e prijs in het concours en onze eerste getekende. Deze duivin had vorig jaar een 100% prijsscore en was ook de asduif bij PV de Plassenjagers. Onze 3 e duif is er eentje van Bas Thiel de NL19-1516835M en werd geklokt om 10.25.30 en ook goed in het concours voor 29 e prijs.

Rini en Enrico trots als een pauw.

Bij thuiskomst krijgen de duiven Tolyamin Forte door het drinkwater en Immunol door het voer aangeplakt met lijnzaadolie. Doordeweeks gaan om 9.00 uur de weduwnaars eruit voor hun dagelijkse training en de duivinnen om 17.00 uur. Voor het inkorven wordt er niet getoond en haal ik de doffers uit hun broedhokken en de duiven van de schapjes. Op naar volgende week!

Verslag: Enrico Koene.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.