De overwinning in regio Hilversum en Omstreken gaat naar de alom bekende duivenmelker en youtuber Youssef Sedikki uit Almere.


De St. Vincent duiven werden na een dag uitstel op zaterdag gelost en hadden de wind behoorlijk in de zeilen.
Onderweg moesten ze ook de nodige buien omzeilen en dat deed de ene duif beter dan de andere. Dit zag je ook terug in het verloop van de vlucht.
Om 4.46 uur lande Schimmeltje (duivin vernoemt naar de kweker Mike Schimmel) op de antenne van het hokje van Youssef wat op een volkstuinen complex in Almere Buiten staat.

“Schimmeltje”

Zelf was hij toen nog niet bij het hok maar na de melding sprong hij gelijk in de auto om er naar toe te gaan. Schimmeltje was de enige nachtvlieger in de regio 1 en in de afdeling werden er 13 duiven in de NT geconstateerd. Met de oude NT regeling had Schimmeltje het afdelingsconcours gewonnen maar de huidige regeling is veel eerlijker en zet de duif op de juiste plek in de wedstrijd.


Ook op Ruffec had Youssef een nachtvlieger. Helaas had de accu de klok van stroom voorziet het begeven en Youssef was met zijn werk op pad vanwege een jubileum. Op afstand moest geregeld worden dat er een andere accu werd aangesloten waarna de 2 duiven die in de spoetnik zaten over de antenne konden worden gehaald. Aan de mest die daar lag was te zien dat er 1 al behoorlijk lang zat te wachten. Gelukkig kon hij op St. Vincent deze fout weer rechtzetten en de overwinning op St. Vincent is hem dan ook dubbel en dwars gegund.

Verslag; Joop de Haan.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.