“de 19-1548041 met op links haar jong”

Chris klokte zijn duivinnetje 19-1548041 uit de mooie losplaat St Vincent om 15.24.45 met 837m/min.

absoluut geen hoge snelheid op deze taaie vlucht. In de aanloop naar deze klassieker heeft ze 2x een vitesse vlucht en 1 x en midfond vlucht afgewerkt. Ze stamt af van twee Jellema duiven via Bauke Keekstra uit Dokkum en Johan Makkinga uit Ommen waar Chris al drie jaar jongen koopt.

Chris korfde de 19-041 in op een jong van 12 dagen en kreeg 3 dagen voor het inkorven een geel pil. De laatste vier dagen voor inkorven krijgen de duiven een vetrijke voeding uit vier verschillende mengeling welke door Herman Koopman gemengd worden. Verder krijgen de duiven het hele jaar de producten van Gert Jan Beute.

De 19-041 had meteen al weer praatjes en voelde of ze niet weggeweest was.

Dat de duiven het op het nieuwe hok goed naar de zin hebben, is ook leuk te vermelden. Nu kan Chris de komende weken echt laten zien of de investering in dat nieuwe hok zich nog verder uitbetaald.

Chris gefeliciteerde met de mooie overwinning.

Verslag: Roy Vos

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.