Eigenlijk willen Harold en zijn Pa geen veren meer in den kont, maar wel in het hok! Weer een knap kunstje vliegwerk afgelopen zaterdag de 12e augustus 2023.

Max ligt met zijn luie reet op het strand, Matthieu op zijn gat op de mountainbike, maar de combinatie dendert vrolijk door zo op het bijna einde van het seizoen.

Harold en Pa.

Waar de duiven even moesten wachten op een geschikt lossingstijdstip en de aarde begon op te drogen, kwamen de duiven van St. Job in t Goor om 12.00 uur vrij uit de manden en de duiven van Morlincourt om 11.45 uur. Een middag vol duivensport stond er op het programma voor de combinatie.

Op St. Job pakken ze over het hele veld in de regio1 de volgende prijzen: 1,2,3,5,6,7 enz met 31 prijzen op 35 ingekorfde duiven, en 1535 duiven in concours.

Op Morlincourt nog even mooier: 1,2,3,4,5 enz op 40 duiven 20 prijzen. In regio Noord alsmede de afdeling 7 de volledige winst 1,2,3,4 over 6432 duiven afdeling 7.

Het seizoen is tot nu toe zo goed verlopen, dat dit moeilijk te evenaren kan zijn, of in de toekomst nog kan worden. Het zal aan de combinatie niet liggen. Ze ademen duivensport in en uit!

Met Marcel Sangers..

Het blijft razend knap om elke keer weer de duiven zo te motiveren om rap naar huis te komen. Waar anderen denken een vroege vogel te draaien, komt de combinatie er nog even over heen denderen. Dat ze echter wel de hete adem van anderen gaan voelen, komt mede door de gulheid en het enthousiast maken van andere liefhebbers met raad en daad maar ook met duiven. Betere duivensport vrienden kun je eigenlijk niet wensen, en voor de Regio1 Ook altijd een opsteker zulke kampioenen binnen ons spelverband te hebben!

Topresultaten op andere hokken

Naast dat Gerard en Harold trots mogen zijn op hun eigen prestaties, genieten ze ook van de resultaten die ze op andere hokken met hun duiven hebben behaald. Hieronder staan enkele voorbeelden van hun fantastische referenties:

Kam. PZB (Amersfoort): in deze combinatie zit een zus van superduivin De Rode Chateauroux. Uit deze duivin kweekten ze meerdere topduiven zoals De Vechter (1e NPO Chateaudun) en de NL18-1732147. In 2020 werd deze duivin beste fondduif van Afdeling 7 en later ook 1e Nat. Asduif Fond over 3 jaar (Fondspiegel). Deze duif is sinds kort ook grootmoeder van de 1e Nationale Asduif Fond (NPO) 2022.

Roy Vos (Almere): enkele jaren ontbraken de resultaten van dit hok. Roy wilde hier verandering in brengen en zocht hulp bij Gerard en Harold. Samen bedachten ze een 5 jaren plan en momenteel is 90% van zijn kolonie opgebouwd uit Calis duiven. Vorig jaar waren de resultaten erg goed. Zo goed zelfs dat hij van 24 oude duivenvluchten 12x 1e Prijs won op zijn club en zelfs meerdere malen 1e en 2e werd. Op de midfondvluchten werd hij 1x 1e Grootmeester en op 4 fondvluchten wist hij tweemaal 2e Grootmeester te worden in Afdeling 7. Bij zijn club had hij de 1e Asduif Natour, 1e Asduif Snelheid en de 1e, 2e en 3e Algemene Asduiven.

Robin Rigter (Eemnes): Robin is een goede vriend en kan bijna het satelliethok van G&H Calis genoemd worden (meer dan 90% van alle duiven stamt af van Calis). Met Chuck (kleinzoon New Branco x Fantastic Red) herbergt Robin een absolute crack.

Bron:Pipa

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.