Een verwachte verrassing
Het is ongelofelijk, maar toch had ik het stiekem wel verwacht. De weersvoorspellingen gaven een mooie zuidwestenwind aan en die kregen we ook. Met een snelheid van 1834 meter per minuut zonder ook maar een seconde te verliezen, vloog de 523, een prachtige blauwe duivin, vanaf het IJsselmeer als eerste over de finish. Precies om 12.13 uur bezorgde de 523 ons de eerste plaats bij de NPO. Gezien de wind en de richting had ik wel verwacht dat het een vroege duif zou worden, maar dat het de eerste NPO-plaats zou zijn, was toch een aangename en vreugdevolle verrassing.


De kracht van duivinnen
Dat het een duivin zou zijn, had ik wel verwacht. De afgelopen weken maakten het voor de doffers lastig om in topvorm te komen, terwijl duivinnen daar veel minder last van hebben. Ik had deze duivin goed voorbereid. Bij gebrek aan doffers had ik haar gekoppeld aan een andere duivin. Ze liepen samen aan en zorgden samen voor vier eieren, wat zorgde voor een sterke motivatie om snel naar huis te komen. Omdat beide duivinnen gelijktijdig op de eieren wilden zitten, was dat een extra stimulans voor de 523 om snel terug te keren.

de “523”

Sterke genen
De vader van deze jongedame is een doffer uit mijn oude 701-lijn, waarin je duiven terugvindt van de Graaff-Bisschop, maar ook de eerste sector Bergerac van sector 3. Aan moederskant is ze een kind van de trompetter van K. Post uit Kampen. Deze duivin heb ik gekregen van Ferry de Kok of geleend dat weet ik niet meer precies.
Ook vorig jaar heb ik een fantastisch jong uit deze lijn gekweekt, en nu weer. Dit bewijst maar weer dat een goede duif niet per se duur hoeft te zijn. Ook mensen met een kleinere beurs kunnen aan goede duiven komen en indrukwekkende prestaties neerzetten. Met koffie en mergpijpen kom je een heel eind.

Het succes van deze vlucht laat zien dat met de juiste voorbereiding en motivatie, zelfs met de meest bescheiden middelen, grote resultaten kunnen worden behaald. Het is een mooie bevestiging van de passie en toewijding die we allemaal delen in deze sport. En natuurlijk, een beetje geluk mag ook niet ontbreken!
Passie, geluk en de rest komt vanzelf
Winnen van de eerste NPO-plaats is een prachtige prestatie, zeker in een uitdagend jaar met alleen maar jaarlingen. Ik ben er enorm trots op. Het is het resultaat van hard werken, geduld en het zorgvuldig trainen van mijn duiven. Ik kijk al uit naar de komende vluchten en ben benieuwd wat de toekomst ons nog meer zal brengen. Voor nu geniet ik volop van dit mooie moment en deel ik graag mijn vreugde met iedereen die deze passie met mij deelt. Op naar nog meer mooie successen!

Verslag: Ferry de Kok.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.