André had geen enkele verwachting van de dagfondvlucht van Salbris, want zijn buren maakten hem het de afgelopen weken (onbedoeld) behoorlijk lastig door verbouwingen precies achter zijn hok en daardoor waren ze heel schrikachtig.

“De 133”

André heeft zelf de 133 niet zien vallen. Op de zaterdag van Salbris moest André in de ochtend nog een klus doen en kwam Andre zo rond 14.00 uur thuis. Alles stond gereed, incl zijn doormeldingsmodule, eerst nog een blik in het hok en dan nog even naar binnen in huis. Hij keek voor de zekerheid om 14:10 nog even op zijn klok en zag dat er nog geen duif was gearriveerd. Omdat ik het zelf wel leuk vind om de vluchten via Compuclub-live te volgen zag ik dat André een heel vroege duif had geconstateerd op Salbris en feliciteerde hem op de groepsapp van PV de Zwaluw met zijn vroege duif op Salbris omdat hij op dat moment de tweede melding in afdeling 7 was. Maar hij zat nog niet echt klaar om de duiven op te wachten en was dus aangenaam verrast door mijn felicitaties en die van andere clubleden en ging snel in het hok kijken en trof daar de 133 aan die allang en breed op haar eitjes op het nest zat.

De 21-133 pakt een eerste plaats in onze Regio op Salbris  674 duiven (N1 de 2e  op 920 duiven en heel Noord 2e  op 1300 duiven en in afdeling 7 een 9e op 3829 duiven).

“Stamboom 133”


De focus ligt bij André op de ZLU vluchten, daarvoor zijn 36 koppels nestduiven beschikbaar welke op 3 afdelingen verblijven. Ze worden op de programma vluchten ingespeeld op dubbel weduwschap om vervolgens 2 weken voor de 1e dagfondvlucht gekoppeld te worden. Daarna worden de duiven verdeeld en op stand gebracht voor de ZLU. Ook het licht kras duivinnetje 133 is zo ingespeeld en zat ongeveer 16 dagen op eitjes om deze prestatie te leveren. Ze heeft het kopvliegen niet van een vreemde, zo heeft haar vader een 25e Nat St.Vincent ZLU gespeeld, haar moeder komt rechtstreeks bij Dirk Velthuis vandaan, uit dit koppel komen meerdere goede duiven van Andre. De meeste kweekduiven komen bij Verweij-de Haan, Koos Steenbeek en Dirk Velthuis vandaan. De verzorging is simpel en eenvoudig maar doeltreffend. Zo krijgen de duiven ’s morgens en ’s middags voldoende Matador Fond mengeling tot er een paar duiven gaan drinken. 14 dagen voor de 1e ZLU vlucht krijgen de duiven een geel kuur. En in de voorbereiding wordt 2 nachten mand vermeden i.v.m. een eventuele besmetting in de mand. Nu alles goed is ingespeeld, gaat het seizoen pas echt beginnen voor Andre. De eerstvolgende vlucht voor de 133 wordt Agen. Dan zit ze op grote jongen die André dan in de loop van die week gaat vervangen door kleinere. Dat de het wel goed zit met de vorm blijkt wel uit deze top notering, dus dat belooft wat op de ZLU vluchten.

Jan Lamers

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.