Robin Rigter van PV de Zwaluw Laren de winnaar trainingsvlucht jonge duiven 2021 met de 017.

“De 017”

De jonge duiven van Robin komen ook dit jaar weer voortreffelijk uit de startblokken.

Na de geweldige prestaties met de oude duiven op de snelheidsafstanden,met als resultaat Nationaal kampioen Vitesse onaangewezen en in afdeling 7 op de 5e plaats Snelheid onaangewezen, komt nu het jonge duivenspel waar Robin zich het meest op verheugd. En dat is te merken.

Per dag komen de jongen één maal los en trainen ze ongeveer 1,5 uur. En dan bedoelt Robin natuurlijk echt trainen en niet dakhangen. Alle jongen zitten bij elkaar in 1 hok en dat houdt Robin zo tot einde jonge duiven seizoen. Ter voorbereiding heeft Robin de jongen 15x zelf weggebracht met als verste afstand Lexmond.

Ook al is het slechts een oefenvlucht, de jongen van Robin lieten zich direct zien. Het was een best lastige vlucht voor de jonge duiven, met nogal wat achterblijvers, maar bij Robin kwamen ze vlot achter elkaar, 37/40 tuis gekomen.“2e duif de 001”

Het jonge duivenseizoen begint Robin dus weer prachtig met een overwinning op de eerste (oefen-)vlucht vanuit Roosendaal.
Robin had 40 duiven gezet heeft er 16 in de uitslagvan onze Regio (in Noord 22).
De 017 wint de 1e prijs tegen 1203 duiven (in A1 de 1e tegen 1438 duiven en in Noord de 1e tegen 3143duiven) tevens pakt hij met de 001 ook nog de 2e prijs in zowel onze Regio als in A1 en in Afdeling 7 Noord.

De 017 is een Schimmel en komt uit één van Robins stamkoppels, (Porsche) 911 van J.H. Hak * Tess van Combinatie G&H Calis.

De 001 is blauwbandje uit de Dominator van Onno Okhuijsen * Blue Girl van Combinatie G&H Calis.
Uit dit koppel heeft Robin ook al diverse Regiowinnaaars gekweekt, dus met recht een stamkoppel.

Nu op naar de eerste puntenvluchten. Robin is er klaar voor, Jij ook?

Verslag: Jan Lamers.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.