Ondanks dat zijn geliefde spelletje de dagfond nog moet beginnen zijn de duiven bij Peter Ham uit Hilversum al prima in form. Werd hij verleden week op Asse Zellik nog nipt geklopt door Robin Rigter.

De “201342144”

Nu was het zijn blauwband doffer 20-1342144 die samen met nog een duivin uit een koppeltje van drie als een pijl op de klep viel. Toen Peter naar zijn hok liep om te kijken welke het was liep zijn kleindochtertje achter hem aan waardoor de duivin van het hok af weer de lucht in ging. Dit koste hem helaas ook de 2e in de Regio.

Dat je goede duiven niet van ver hoeft halen blijkt wel want de vader van de overwinnaar is verkregen van Rob van der Hoek uit Kortenhoef. En de vader van zijn tweede duif komt van Dennis Heiwegen uit Hilversum. Ook de duif die de week ervoor tweede zat in de regio 1 komt rechtstreeks bij Dennis Heiwegen vandaan.

“Peter Ham”

Door omstandigheden heeft Peter een paar jaar niet met de jongen gevlogen of hooguit een paar taartvluchten is Soest. Dit is hem dit jaar weer zo slecht bevallen want hij is al ongeveer 20 jaarlingen kwijt. Wat hem opvalt is dat je er helemaal niets van hoort en ook niet nakomen. Dus dit jaar wordt alles op alles gezet om de tot nu toe 50 gekweekte jongen te spelen op de jonge duiven vluchten. De jaarlingen die wel overblijven zijn later vaak wel de goeie. Zo ook deze overwinnaar. De Form zit er bij Peter zijn duiven al goed op dus dit gaat wat beloven voor zijn favoriete spelletje de dagfond.

Peter zijn vader Piet met wie hij jaren samen furore heeft gemaakt is helaas niet meer zo goed van lijf en leden maar volgt de verrichtingen van Peter nog wekelijks. Ook hij zal nog wel trots zijn op deze overwinning.   

Verslag: Hans Nielen.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.