Week winnaar vanuit Quiévrain 29-07-2023 ,  gelost om 7.40 met bewolkt weer en vrij matige ZW wind :  Roy Vos uit Almere.

Roy ontvangt de felicitaties.

Waar de duivensport heden ten dagen een ware teloorgang meemaakt heeft de postduiven vereniging de Plassenjagers te Kortenhoef aan klandizie niet te klagen.

Sterker nog er zal misschien helaas overwogen moeten worden of verdere leden uitbreiding dan nog wel te behappen is met betrekking tot vervoer naar de container evenals de benodigde handjes die dit allemaal waar moeten maken.

Wie daar geen last van hebben zijn onze nieuwe Almeerse duivenvrienden welke met volle overgave iedere week acte de préséance geven en op medewerking en sportief gebied hun steentje bijdragen.

Wat te denken van de grootmeesters Willem van Dam en Ton Stenekes. Maar er zijn nog twee nieuwe leden waar ter degen rekening mee gehouden dient te worden en dat is de weekwinnaar Roy Vos en zijn zoon Kobe.

Samen hadden ze 69 duiven ingekorfd zowel jong als oud wat toch leuk wachten is. Drie duiven kwamen tegelijk aanstormen waaronder de 2023-9212834 op de voet gevolgd door twee jonge duiven van Kobe.

Het resultaat was een fraaie eerste plaats met 2564 duiven in concours in afdeling 7 / Noord.

Wat in elk duiven verslag gewoon is om het hele doopceel van de winnende duif te publiceren laat ik dat maar aan Pipa over maar dat deze duif van een edele afkomst is kan ik u wel verzekeren.

Ik kan u wel aanraden om de mooie website www.R-vos-postduiven.com te bezoeken met uitgebreide informatie betreffende o.a. de stamopbouw. Daaruit blijkt dat de duiven die de hokken bevolken overwegend bij de combinatie G & H Calis uit Bussum vandaan komen. Maar die van Roy zijn beter kijk maar op de uitslag zij staan op nummer 2.

Tevens erg leuk om de wekelijkse column te volgen misschien iets voor de concurrentie om hier wat van op te steken. Of zou hij het achterste van zijn tong niet laten zien?.

Gezien het enthousiasme en zeer professionele benadering van de duivensport door de familie Vos  weet ik haast wel zeker dat dit niet de laatste keer is van het behalen van een top uitslag.

Tot slot mag een fraaie foto van het beestje wat dit heeft het gepresteerd uiteraard niet ontbreken.

de “834”

Met sportgroeten,

Verslag: Jacob Meijers.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.