Op zaterdag 27-04-2024, Koningsdag 2024, waren Richard van Zuijlen en zijn partner Monique samen aan het wachten in de tuin op de aankomst van hun duiven. Het was deze dag eindelijk eens mooi en droog weer. Ideaal weer om de duiven op te wachten.

Richard heeft duiven gekregen van Peter van Utrecht uit Tiel. Peter heeft op zijn hok goede kweekduiven zitten. Vorig jaar heeft Peter ook wat duiven van ons hok gekregen en één van deze duiven was op zaterdag de 20-04-2024 de eerste op het vlieghok van Peter en Jan. Peter maakte de opmerking: “Richard ik denk dat jouw duiven beter zijn voor de verdere afstanden want bij thuiskomst blijven ze nog een tijd vliegen”. Waarop Richard reageerde met: “Nou Peter jouw duiven op mijn hok moeten zich nu dan wel gaan bewijzen anders …….”. Alsof de duiven het gehoord hadden kwamen ze zeer vroeg aangevlogen/aangeknepen.

De eerste duif maakte nog twee ererondes, landde op de schoorsteen en vloog van daarna op de klep. Richard had kort daarvoor gezien dat Hans Nielen, welke op een kortere afstand speelt, een duif gedraaid had dus had het vermoeden dat het wel eens een vroege duif kon zijn. Dat ze zo vroeg zaten dat ze niet alleen een 1e speelde in de vereniging, regio1 en Noord1 maar zelfs in de hele afdeling 7 was een welkome verrassing. In het verleden heeft Richard wel vaker een vroege duif in de afdeling gehad maar een eerste nog nooit.

(Richard van Zuijlen voor zijn hok met de doffer 2023-9170856)

Wat deze prestatie zegt over de rest van het seizoen is afwachten, de duiven zaten namelijk, tot afgelopen week nog allemaal verduisterd, de verduistering bij de doffers is er nu af en de hoop is natuurlijk wel dat de doffers deze komende weken zullen gaan toenemen in hun vorm en prestaties. Al blijft het altijd ook wel afhankelijk van het weer hoe de duiven zullen gaan komen daarom is Richard zijn motto: “probeer in ieder geval een 1e te spelen in je vereniging”.

Richard draaide behalve een vroege duif ook een mooie serie vroege duiven in de afdeling. Zo speelde hij een 1e, 12e, 15e, 21e, 23e, 25e etc. Dus 6 duiven bij de eerste 25 van de afdeling en dat over 16.873 duiven.

Daarnaast ook 8e grootmeester van de afdeling. Een prestatie om trots op te zijn.

Peter van Utrecht en Richard van Zuijlen tijdens hun eerste kennismaking
Stamkaart van de winnaar


Verslag: Monique de Jong

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.