Overwinnaar Quievrain Jan Reichholdt

In 2019 speelde de partner van Jan zelfstandig met jonge duiven. Hij kocht toen bij mij een bonnetje. Hiervoor kreeg hij drie jongen uit het kweekhok bij Bert van Rossum. De “778” ontpopte zich tot redelijke vlieger in zijn geboorte jaar. Het jaar daarna kreeg hij bij Jan een plaatsje op het vlieghok. In 2021 brak hij pas echt door en werd beste dagfond duif in de club met een 2e en twee 1e prijzen op de dagfond in de club. In 2022 waren de prestaties bij Jan niet wat hij ervan hoopte. Besloten werd de oude duiven te verplaatsen naar het jonge duivenhok en de jongen zitten nu waar afgelopen jaren de oude hebben gevlogen. Jan merkte na de eerste vlucht al dat de “778” het steeds meer naar zijn zin kreeg in het nieuwe hok. Was het altijd een beetje schuwe of alerte duif die moeilijk te pakken was. De laatste weken werd hij volgens Jan steeds meer benaderbaar en at hij zelfs de pinda’s uit zijn hand.

Toen Jan zaterdag samen met Henk Dekker gereed zat om de duiven op te wachten verbrak de wifiverbinding met zijn klok het. Jan durfde dit zo kort voor aanvang niet meer te herstellen. Toen bleek dat hij een hele vroege duif gedraaid had heeft hij via de compuclub app de duif op live-duiven geplaatst.

Aan het eind van de avond toen alle verenigingen hun uitslag bij compuclub ingezonden hadden bleek Jan niet alleen de eerste van de Regio 1 Hilversum e.o. te hebben gepakt maar zelfs de eerste van de hele lossing tegen 6373 duiven.

De “778” is een kleine donker kras doffer met bloed van KC Moleveld, Comb Heesen en Jan Manten in zijn aderen en heeft nu al diverse eerste in de club gespeeld want ook op de natour was hem dit al eens gelukt. Nu maar hopen dat hij de form tot en met de dagfond vast kan houden want dit is toch Jan zijn geliefde spelletje.

Het valt niet mee een stukje te moeten schrijven over degene die jou van de felbegeerde overwinning af houdt en dat ook nog met een duif die hij van jou gehad heeft(geintje).

Maar het is Jan van harte gegund want het was voor hem langer geleden dat hij een eerste in de regio speelde dan voor mij. Op naar de volgende overwinning

Verslag: Hans Nielen.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.