Regiowinnaar Kring Hilversum en Omstreken Pont St Max jonge duiven 20 augustus 2022 

Regio-overwinnaar is de 985 van Jan Lamers van PV de Zwaluw Laren. 

“de 985”

Dit jaar doet Jan Lamers voor het eerst mee met de jonge duivenvluchten. Dit mede dankzij Jacco Grol, die tijdens de jaarlijkse vakantie van Jan naar Texel de duiven heeft verzorgt, losgelaten en heeft ingekorfd. Inmiddels is  Jan weer terug van vakantie en nam de verzorging weer over afgelopen week.

De 985 heeft het begin van de africhtingsvluchten en Duffel gemist omdat ze na een ochtendvlucht  gewond aan de vleugel thuis kwam. De eerste vlucht voor de 985 was dan ook Asse Zellik en kwam toen als laatste 2 uur na de prijzen thuis, maar ze was thuis. Daarna mocht ze mee naar Quivrain en pakte ze haar eerste prijs. Dat ze het spelletje steeds beter begon te begrijpen zagen we 2 weken terug al vanuit Niergnies waar ze ook al de 1e prijs pakte in de Zwaluw tegen 171 duiven.

Na een weekje rust vanwege de hitte vorige week ging de 985 naar Pont st Max (378km) waar ze na 2 nachten mand om 08:45 werd vrij gelaten. Het was een pittig vluchtje met redelijke tijdverschillen tussen de duiven maar de 985 meldde zich met een hele knappe tijd en was wederom de snelste in Laren tegen 149 duiven ook pakte ze de 1e prijs in regio Hilversum tegen 413 duiven. In N1 werd het een 2e plek tegen 586 duiven en over heel Noord een 4e plek tegen 1104 duiven.

De 985 is een duivin uit duiven die Jan zijn gegund door Ton Ebben. De vader komt uit 2 duiven van Ad Schaerlackens waar de familie Ebben al meerdere topduiven vandaan heeft. De moeder is een kleindochter van de Indy van W&F Ebben, dus met de stamboom is niets mis.  

“Stamboom 985”

De duiven komen bij Jan dit jaar beter dan vorige jaren dankzij enkele aanpassingen die Jacco heeft aangebracht aan het hok. Tijden de interviews met Robin Rigter voor Regio H&O heeft Jan weer waardevolle tips over verluchting en het voeren van de duiven gehad, die hij dit seizoen bij de jongen al heeft toegepast. 

In de tussenstand staat Jan voorlopig 1e onaangewezen en 1e aangewezen in regio Hilversum en 1e onaangewezen in Noord 1. Er zijn nog 3 vluchten te gaan en Jan gaat er alles aan doen om deze plek te behouden.

Alle ogen zijn komend weekend gericht op de 985!! Gaat ze het weer waarmaken??

Verslag: Robin Rigter.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.