Voor de tweede keer dit seizoen gaat de overwinning in de Regio 1 naar Peter Ham uit Hilversum. Peter was de hele dag bezig om een nieuw dak op het schuurtje van zijn dochter te maken.

” Peter met de 704″

Maar om 14.30 uur werd het tijd om naar het hok te gaan. Peter was net klaar met krabben en de klok aansluiten en had net postgevat toen als een streep een duif uit de richting van de Vitus kerk kwam aanstormen.

“de 704”

De doffer 9-1510704 viel uit de lucht meteen op de klep. De doffer was waarschijnlijk zo super gemotiveerd omdat donderdagavond bij het inkorven zijn duivin half bak was opgesloten. De doffer kon dus wel in zijn broedhok maar niet bij zijn duivin om haar te verwennen. Deze supermotivatie leverde tevens de overwinning in heel Regio Noord op en een vierde plaats op Teletext van afeling 7. Een overwinning die Peter niet snel zal vergeten alleen al omdat de aankomst zo indrukwekkend was. Pointoise werd een pittige maar eerlijke vlucht met een goede doffer als overwinnaar. Want de “704” is een goede die bijna wekelijks op de uitslag te vinden is.

“Stamboom 704”

De doffer heeft Peter als jong gehad van Dennis Heiwegen. Hij komt uit een super kweekduivin (Leotien) van Dennis Heiwegen die Dennis als ei gekocht had bij een hokbezoek in 2011 aan Leo Heremans in Vorselaar Belgie. De vader van de “704” heeft Dennis van KC Raymond Moleveld en stamt uit de beste duiven van Willem Bonhof.

“4e afdeling 7”

Verslag: Hans Nielen.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.