Als er een prijs te winnen viel voor de voorspellingen 1e prijzen van de combinatie, dan zou ik zeker kans maken! Elke week feliciteer ik hen al, alvorens de beer geschoten is. Nu vragen ze mij of er iets te winnen valt op Nanteuil, en deze bevestig ik maar al te graag.

Het gaat dit seizoen wel crescendo op het erf in Bussum. En dat niet met een slijmerdje, maar met halve manden tegelijk welke neer strijken op deze locatie binnen een kort tijdsbestek.

Zo ook op Pont St. Maxence dit keer. In de regio1 Pakken de mannen 19 van de 30 gekorfde duiven binnen een tijdsbestek van net aan 33 minuten.

In de regio is het dan ook 1,2,5,6 enz met de laatste prijsduif op nummer 135 in de uitslag over 636 duiven.

Gaan we naar de Regio A1 dan krijgen de mannen de volgende klasseringen over 718 duiven plaatsen 3,4,8,9 enz.

In Noord van de afdeling over 1284 duiven de volgende prijzen: 3,4,10,11 enz.

In de totale afdeling 7 pakken ze de volgende prijzen: 24,25,72,73 enz over 4406 duiven. In alle regio’s draaien ze de 19 duiven in de prijzen. Gezien de grote concurrentie een prima resultaat.

De duif die het kunstje dit keer flikt is de duivin 21-1058368. Deze duif komt ook indirect uit de lijn Red Baron. Een stam die diep geworteld zit in de hokken van de combinatie. Tevens zien we wat duivenbloed uit andere lijnen. Een teken dat ze over meer goede kweeklijnen bezitten.

De tweede duif die 4 seconden later dan de “368” aantikt is ongeveer uit hetzelfde hout gesneden. ook daar vinden we de lijn Red Baron weer terug.

Voor wat betreft de toekomst zit het vast goed met deze duiven. Als jaarling kunt u ze vast opschrijven voor een vroege prijs. Hieronder vind u de vader van de eerste duif.

Hieronder de moeder van de 2e duif. Beide duiven weer prachtig vastgelegd op de gevoelige plaat.

Nu maar afwachten of mijn voorspelling voor Nanteuil komend weekend gaat uitkomen? ik heb in elk geval de laptop weer klaar staan voor een kort verslag over deze combinatie.

Verslag: Edward Schrijvers.

Informatie: Harold Calis.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.