Toen ik het verslag maakte van de Regio-overwinning van Robin op Asse Zellik ging ik er al vanuit dat een volgende regio-overwinning niet lang op zich zou laten wachten.
Die voorspelling kwam sneller uit dan gedacht en wel op de 1e midfondvlucht van het seizoen, Pont Saint Maxence.
De 065 kwam ongeveer uit de goede hoek en zou dus best een vroege kunnen zijn. Ondanks de bouwactiviteiten van Robin en Ellen, het woonhuis wordt naar achteren uitgebreid, lijken de duiven zich daaraan niet te storen en blijven geweldig trainen en presteren.

“de 065”


Een eerste plaats in onze Regio op Pont St Max met de 21-065 op 2399 duiven (N1 de 5e op 3478 duiven en heel Noord 7e op 4582 duiven). Na 4 vluchten staat de 065 2e asduif snelheid in H&O en 5e Asduif in heel Noord en staat dus wekelijks in de kop van de uitslag.
De 065 komt uit zijn topkoppel Dominator x BlueGirl. Dominator is afkomstig van Onno Okhuijsen en Blue Girl is afkomstig van de combinatie G&H Calis. Uit dit koppel heeft Robin al vele toppers en meerdere regio-overwinnaars gekweekt.
De 065 is als jonge duif na de eerste africhting 6 weken weggeweest, maar kwam zelf terug en is daarna alleen op de navluchten gespeeld.

“Stamboom winnaar”

In de Regio speelt Robin 17/24 ingekorfde duiven in de lijst (N1 21/24en Noord 20/24) wat hem vast wel weer een plekje zal opleveren bij de Grootmeesters op Pont St Max.
Robin speelt de oude duiven op dubbel weduwschap. De doffers en duivinnen gaan na elkaar één keer per dag los en vliegen dan een klein uurtje. S-morgens krijgen de doffers en duivinnen 10 gram voer en S-avonds 20 gram per duif aangepast. De dag voor inkorving krijgen ze `s-avonds volle bak, die tot de volgende ochtend blijft staan. De duiven worden al jaren niet voorafgaand aan de vlucht getoond.
In verband met afwezigheid van Robin op de inkorf dag heeft Ellen ze op Pont St Max ingekorfd en daar hebben de prestaties absoluut niet onder geleden.

Verslag: Jan Lamers

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.