De overwinning op Peronne in de Regio 1 ging naar de super talentvolle jaarling doffer 20-1342082 van Arie Bos uit Huizen. Deze doffer was ook alle 3328 duiven in regio Noord de baas.

Deze doffer vloog eerder al een 2 e in de Regio 1 vanuit Pont st. Maxence. Verleden jaar vloog Arie nog in combinatie met de comb. de Gooijer uit Hilversum. Arie wilde echter zelf met duiven spelen.

In Huizen heeft hij echter geen ruimte voor een duivenhok. Omdat er bij de comb. de Gooijer ruimte genoeg is kreeg Arie daar dit jaar een hok voor zijn eigen ter beschikking. Hij gaat twee keer per dag op zijn motor vanuit Huizen naar Hilversum om zijn eigen duiven te verzorgen.

Hij ving het seizoen aan met 12 weduwnaars maar de rover heeft er inmiddels al een aantal als maaltijd weggevangen. De “012” vloog verleden jaar dus als jong vanuit het hok van comb. de Gooijer en zat toen op een schabje om de hoek van de deur.

Wanneer iemand het hok betrad begon hij gelijk met de liefhebber te vechten. En dat is ook dit jaar de grote motivatie van zijn super prestaties. Wanneer Arie het hok binnen stapt moet er gevochten worden. Of hij gaat gelijk op zijn kale kop zitten met al diverse krassen op Aries hoofd als gevolg.

Arie heeft de afgelopen jaren aardig geïnfesteerd in goede duiven.Zo zitten er in zijn kweekhok duiven van de rassen Jansen, Klakken en Heeremans.
Arie is geen man die graag op de voorgrond staat en een foto maken hoefde voor hem niet begreep ik van Jan de Gooijer. Maar genieten van deze doffer en zijn prestaties doet Arie zeker. We lezen deze doffer nog wel een keer in het snuitje van de uitslag.

Verslag: Hans Nielen.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.