Een mooi verjaardag cadeau.

Door de mindere gezondheid van Jaap Voorn is Frank verleden jaar op zijn eigen adres met een eigen hok opnieuw begonnen. Wel vliegt hij nog onder de naam Comb. Voorn-Dietvorst.

“De 83”

Frank was eigenlijk net op tijd thuis om nog net even het hok schoon te maken. Hij kwam van de camping waar hij samen met mijn vrouw de tafels en stoelen had klaargezet en de tent had opgezet om s ’middags de visite te ontvangen, want het was de verjaardag van Frank verder was hij ook nog eens 20 jaar getrouwd.

Kan toch niet mooier om dan de 1ste prijs vanuit Niergnies te spelen in onze eigen regio!

De “83” is een mooi geblokt vetblauw duivinnetje die uit een van zijn beste vliegduivinnen komt die bij Jaap Voorn op de oude hokken heeft gevlogen. De “66”komt uit zijn stamkoppel en heeft al meerdere 1ste prijswinnaars gegeven. The Feather (242) is ook een zus van de “66” en vloog vorig jaar op de laatste vlucht van de natour Pt.St. Maxence een 1ste in de fondclub.

De vader van de “83” komt uit zijn teletekst doffer “De Vierzon” x Miss Lessines een duivin die hij te leen kreeg van de wel bekende combinatie G & H. Calis uit Bussum. 

“Stamboom 83”

Ze kwam rechtstreeks uit het zuiden vandaan wat meestal een goed teken is en hij had nog geen duif gezien. Ze had hiervoor nog weinig laten zien, maar Frank had goede hoop dat ze hem een keer zou verrassen.

Frank had er 19 mee en in de regio spelen er 11 in de prijzen. Frank vlieg alleen met jaarlingen die vorig jaar op de natour zijn ingespeeld. Het is wat wisselend wat prijzen betreft elke week, maar hij mag denk ik niet mopperen over hoe het tot nu toe gaat.

Jaap Voorn was er helaas niet bij, maar was super trots toen hij de uitslag onder ogen kreeg!

Op naar volgende week!

Verslag: Hans Nielen.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.