Hokken Robin.

Robin Rigter Regiowinnaar Niergnies 27 mei 2023 met de 442

Zaterdag werd voor de 1e keer dit seizoen (de andere keren zaten zijn sportvrienden G&H Calis hem voor) de 1e plaats behaald in de Regio behaald door Robin Rigter.

Dit resultaat behaalde Robin met de 22-442 een duivin die het spelletje steeds beter begint te begrijpen. Het is een duivin die als jong enkele weken van het hok is geweest en maar 2 natour-vluchten heeft gespeeld.

De vader van deze krasduivin is Gerards Choice van Comb G & H Calis. De moeder is een dochter van Dominator wat natuurlijk geen toeval is.

In de Regio pakt de 442 de 1e prijs tegen 1610 duiven (In N1 1/2099d, Noord 1/3638d)

In afdeling 7 zelfs nog een 11e tegen 8143 duiven en dat met Noordenwind en overvlucht. Petje af. In alle spelverbanden heeft Robin 18/20 prijs wat resulteert in 3e grootmeester Niergnies in Afdeling 7.

Dat jongen een paar weken van het hok verdwijnen is voor Robin geen reden om ze weg te selecteren. Ze hebben immers zelf de weg naar huis weer gevonden. Robin heeft daar geen slechte ervaringen mee. Zo is de 065 (Dominator * BlueGirl) als jong na de 1e africhting zelfs 6 weken weggeweest van het hok en zelf teruggekomen en heeft die het jaar erop 2x een eerste gewonnen. Het is dus niet altijd de ervaring die de doorslag geeft maar vaker de kwaliteit van de duif.

Een resultaat om na te doen.

Verslag: Jan Lamers

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.