Willem van Dam heeft opnieuw zijn stempel gedrukt in de duivensport.


Met vastberadenheid en voortdurende inzet voor verbetering wist Willem zich de afgelopen jaren te onderscheiden van andere duivenmelkers. Zijn eigen systeem om duiven aan de top te brengen leidde tot uitstekende resultaten, zoals afgelopen vrijdag met Niergnies. Hij veroverde niet alleen de eerste plaats in de regio, maar eindigde ook als tiende in de hele afdeling.

Willem op zijn best.


Opwindende Duivenvlucht Eindelijk Realiteit


De langverwachte echte duivenvlucht vond plaats onder benauwde omstandigheden en met een oostelijke wind. Deze omstandigheden spelen een cruciale rol bij het selecteren van duiven voor het komende seizoen. Aanvankelijk begonnen we het seizoen met 32 duiven, maar na het verlies van 3 duiven hebben we nu nog 29 duiven om mee te vliegen, zegt Willem.


Spanning Stijgt Tijdens de Vlucht


De eerste berichten van de Plassenjagers stroomden binnen via de app. Terwijl Willem stiekem naar de realtime computergegevens keek, hoorde hij Ton al verkondigen dat ze om exact 17.00 uur een duif moesten hebben om goed te kunnen presteren. Om 16.57 uur verscheen een imposante blauwe doffer aan de horizon. Hoewel het nog twee minuten duurde voordat hij landde en zijn vleugels vouwde, werd de duif met ringnummer 587 uiteindelijk om 16.59 uur geregistreerd.

de “587”


Ton Stenekes, als Grootmeester opnieuw in de Schijnwerpers


Ton Stenekes laat opnieuw zijn meesterschap zien op het duivenhok. Hij blijft onbetwist de nummer één in de Grootmeester klasse van regio Noord met zijn Calis-duiven, die afkomstig zijn van Edward Schrijvers. Dit seizoen is hij slechts één duif kwijtgeraakt.


Nakomelingen van Dominator en Trompetter


Een leuk feit is dat de eerste en tweede duif die Willem kreeg van Ferry de Kok afstammen van de Dominator van Robin Rigter uit Eemnes en de Trompetter van K. Post uit Kampen. Deze duiven hebben zich al meerdere keren bewezen. Dit geldt ook voor andere duiven die ik van Ferry de Kok heb gekregen. Het opnieuw beginnen met de duivensport is geen sinecure als je opnieuw een hok moet opbouwen. Op deze manier wordt het echter niet alleen draaglijk, maar zelfs heel plezierig.


Samen Sterker in de Duivensport


Deze overwinning benadrukt de kracht van vastberadenheid en passie in de duivensport. Willem van Dam en zijn collega-duivenliefhebbers hebben bewezen dat een frisse start kan leiden tot groots succes.
Zo zie je maar weer dat passie en doorzettingsvermogen altijd beloond worden in de duivensport en dat geen steenmarter dat tegen kan houden.

Verslag: Ferry de Kok.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.