Robin Rigter van PV de Zwaluw Laren de Regio-overwinnaar Niergnies jonge duiven 2021 met de 032.

“Robin met de jonge duiven”

De jonge duiven van Robin blijven ook dit jaar weer uitstekend presteren. Zeker nu zijn lievelingsspel van jonge duiven is gestart zet Robin er alles voor opzij om goed te presteren. Volgens Robin gaat het er voornamelijk om dat de duiven kwaliteit hebben en gezond zijn. Immers bij zijn vader en broer Paul komen ze al een aantal jaar ook prima, terwijl die duiven de hele dag open hok hebben. Robin houdt het verder eenvoudig. Eenmaal per dag `s-middags los om 1,5 uur te trainen en goede huisvesting, voeding en mineralen.

“de 032 in het nest”

De 032 wint de 1e prijs tegen 848 duiven in Regio H&O (in A1 de 3e tegen 944 duiven en in Noord de 3e tegen 1935 duiven). Ook scoort Robin weer een uitstekend prijspercentage. Hij heeft voor Niergnies 26 duiven gezet en behaald daarmee het volgende resultaat in onze Regio 14/26 in de lijst, waarvan 5 bij de eerste 10, in A1 14/26 in de lijst waarvan 9 bij de eerste 60 en in Noord 16/26 in de lijst waarvan 9 bij de eerste 80.
Een uitslag waar menigeen jaloers op kan worden.

In de tussenstand voor het onaangewezen kampioenschap jonge duiven staat Robin nu 2e in zowel Regio H&O, a1 en Noord, pal achter Combinatie G&H Calis, waar ook een groot deel van zijn duivenstam op is gebaseerd.

De 1e duif, de 032 is een lichtkrasje en komt uit een afgelopen winter nieuw aangeschafte doffer uit Red Diamond x Romi van de combinatie G & H Calis en uit de Elly met 50 % G&H Calis bloed en 50% J.H. Hak bloed. De moeder van de 32, de Elly) is als jong gespeeld bij Pa Frans in de polder en was daar 5x zijn eerste. Daarna is de Elly naar het kweekhok verhuisd. Ook is het mooi dat het winnende duivinnetje (de 032) al één van Robins favorieten in de broedschaal (zie foto)

Volgende week gaan ze naar Roye en voor het eerst op donderdag de mand in.

Ik denk dat Robin ook dit jaar weer één van de favorieten voor het jonge duiven nationaal kampioenschap is.
Wie gaat Robin verslaan? Ik weet het niet!!

Verslag: Jan Lamers

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.