J 31 Niergnies werd een dubbele prooi voor Richard en niet te vergeten Monique van Zuijlen.

Na een moeizame start met de jongen (de bekende kinderziektes), Hebben Richard en Monique ze weer goed op de rit gekregen.

Dit jaar bemoeid Monique zich wat meer met de jongen en heeft hiervoor bij verschillende goede liefhebbers informatie opgevraagd. Ze doet wat ze leert in overleg met Richard en dit blijkt een goede mix. De winnende duif is de 22-8350820 en dit winnen heeft hij niet van een vreemde zijn vader is namelijk al twee keer op de dagfond als eerste van regio Hilversum afgevlagd.

Deze vader komt bij Guus Smit uit Nederhorst den Berg vandaan. De moeder van deze duif is van Richard oude soort van zijn vader. Nummer 2 is de 22-8350829 uit een doffer van Ruud Moes x een duif van zijn hiervoor genoemde oude soort. De duiven werden geklokt om 11.43.40 en 1.44.02 met een snelheid van 1252.221 en 1250.172 m per minuut. Waar in het verleden het binnen komen nogal eens een groot probleem was liepen de duiven zaterdag super naar binnen. Dit ook getuige de prima score die ze behalen met alleen al in de regio Hilversum 6 duiven bij de eerste 11.

Richard en Monique super gedaan gefeliciteerd.

Verslag: Roy Vos.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.