Regiowinnaar Kring Hilversum en Omstreken Nevers 25 juni 2022

Regio-overwinnaar is de 244 van Louis Nobre Canha (De Portugees) van PV de Zwaluw Laren.

“De 244”

Accommodatie van Louis met recht van het hok de ren voor de weduwduivinnen.

De Regiowinnaar  van Nevers, dagfondvlucht met een afstand van 605km is Louis Nobre Canha.
Louis 48 jaar en werkzaam bij de gemeente Amsterdam en is mede verantwoordelijk voor het ecologisch beheer bij de  groenvoorziening. Daarnaast is hij nog actief als ZZp-in de op- en afbouw van grotere evenementen. Kortom een bezige bij.

Louis was totaal verrast toen hij op zijn gemak de duiven van de Vitesse vlucht Niergies aan het binnenhalen en doormelden was. Want ineens ziet hij zijn krasduivin 19-1521244 die mee was op Nevers op de klep. Hij haalde de duivin binnen en gaat melden en ziet vervolgens op compuclub live dat er op de meldlijst van de afdeling maar 1 duif staat en dat is de 244 van hemzelf.

“De accomodatie”

Louis speelt met de 244 de 1e in Regio H&O van 384 duiven, de 1e Afdeling 7 van 2563 duiven, de 1e van Fondclub  G&E, de 1e in de Noordelijke Unie van 3498 duiven, en de 3e in Sector 3 van 8453 duiven..

Een prima prestatie, die hij zeker kon gebruiken na 2 jaar met zijn gezondheid te tobben en privĂ©sfeer problemen. Louis is begin jaren 80 samen met zijn moeder vanuit Portugal naar Nederland gekomen, zijn ouders waren gescheiden, zijn vader bleef daar actief in de duivensport. Zijn vader was daar heel succesvol met vele kampioenschappen.  Zie het overzicht over het jaar 1999, waarbij de vader van Louis vitesse-, midfond-, dagfond- en Generaal kampioen werd.

“Stamboom 244”

Totdat vader er genoeg van had en alles totaal werd verkocht. Inmiddels woonde Louis (2017) in Bussum en ging starten met duiven, dus voordat alles wegging in Portugal kwamen er uit Portugal 3 kweekkoppels naar Nederland. Daarnaast heeft Louis nog wat koppels geleend om mee te kweken van goede vriend Eme v/d Laan. De duiven zijn gehuisvest op 6 mtr hok. 3 afdelingen van 2 mtr, 1 afdeling voor 15 weduwnaars, 1 afdeling voor 15 kweekkoppels, 1 afdeling voor 40 tot 60 jongen. De 15 weduwduivinnen zitten in de rennen naast het hok. (ziet foto). Er wordt totaal weduwschap gespeeld in Bussum. De vitesse/midfond vluchten worden gebruikt om km te maken, daarna bepaald Louis wie mee mag naar de dagfond. Zo ook de 244, welke tot nu toe 4 prijsjes had verdiend op de kortere vluchten. De duiven krijgen hier volle bak, maar worden naar het einde van de week met zwaarder voersamenstelling opgevoerd, dit alles van het merk Paloma. De partner van de 244 was nog niet eens thuis van Niergnies, en kwam  10 min later aan.

De vader van deze duif is van vader M Canha, de moeder is een zuivere Klak welke hij te leen had van Eme v/d Laan (zie stamboom). Louis gefeliciteerd met deze schitterende overwinning.

Verslag Jan Lamers

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.