Robin Rigter van PV de Zwaluw Laren de Regio-overwinnaar Nanteuil jonge duiven 2021 met de 057.

“Robin met zijn jongen”

Op de pittige vlucht met de jonge duiven vanuit Nanteuil met noordelijke wind en voor Robin een afstand van 388 km is het weer Robin die zegeviert. Ditmaal met de 057, een prachtige roodkras duif uit de lijnen zus Red Baron x zoon Vale Bulck (zie stamboom) via Combinatie G&H Calis met volop de lijnen van Marcel Sangers.

“de 057”
“Stamboom 057”


Ook de 2e duif (de 026) komt via Combinatie G&H Calis met volop de lijnen van Marcel Sangers en wel uit zus Chantal x zoon Vale Bulck (zie stamboom). Robin had op Nanteuil 17 jonge duiven mee en 8 in de uitslag.

“Stamboom 026”

De 057 wint de 1e prijs tegen 534 duiven in Regio H&O (in A1 de 1e tegen 549 duiven, in Noord de 1e tegen 1150 duiven). In de afdeling pakt de 057 de 11e plaats tegen 3777 duiven, wat absoluut een topprestatie is, aangezien met deze  noordenwind  30 km meer te vliegen aangeeft wat een power deze duif heeft.

De tweede jonge duif, de 026 pakt ook nog eens de 3e prijs in Regio H&O, de 4e in A1, de 5e in  Noord en in Afdeling 7 de 60e prijs.

In de tussenstand voor het onaangewezen kampioenschap jonge duiven staat Robin nu 2e in Regio H&O,
3e in A1 en Noord, en 5e in Afdeling 7, een topprestatie met toch het kleine aantal duiven waar Robin mee vliegt.


Komende week gaan de jongen naar Niergnies en dan over twee weken het slotakkoord, Sens. Robin gaf tenslotte nog aan dat hij er alles aan gaat doen om op alle nivo1`s nog een plekje te stijgen.

N.B. (foto’s van de stamduiven ter beschikking gesteld door Harold Calis hieronder)

Verslag: Jan Lamers.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.