Winnaar Nanteuil Frank Dietvorst

Na de 1e van twee weken geleden van Melun was het op de laatste midfondvlucht vanuit Nanteuil weer raak voor Frank. Dit keer was het zijn jaarling duivin de “923” die de overige 611 duiven te snel af was in de Regio. De “923” is een blauw witpen duivin die Frank gekregen heeft via een bon van Hans Kaars uit Almere. De moeder van deze duivin vliegt dit jaar al twee keer teletekst bij Hans Kaars. Nu was het dus de beurt aan haar dochter die op Nanteuil een afstand van 384km voor Frank als snelste van de regio werd afgevlagd met een snelheid van 1684 meter/min.  Tevens speelt zij de 4e plaats op teletekst van de afdeling tegen 3497 duiven en de 2e in Noord tegen 1385 duiven.

“De 923”

Het ging niet vanzelf in het begin van het seizoen met de jaarlingen. Ze kwamen wel steeds fris thuis en waren snel hersteld. De laatste weken kwamen ze steeds beter mede door de verandering van de windrichting kwamen ze steeds meer van voren. Helaas kwam zijn beste jaarling de “61” tussendoor gewond thuis van de training aan huis en kon hij deze niet meer spelen. Dit was de laatste midfondvlucht van het seizoen en waarschijnlijk dachten zijn duiven we zullen nog 1x alles uit de kast halen. Frank had 10 duiven mee en hiervan plaatsten er zich 9 op de uitslag waardoor Frank ook nog eens 1e grootmeester van de hele afdeling werd. Verleden week was hij er al dichtbij met een 7e plek maar nu dus de 1e plek en daar is Frank super blij mee.

Frank was toch al zeer tevreden met dit seizoen met mooie uitslagen en hoge noteringen bij de vitesse en midfond kampioenschappen. Zo werd hij in de Regio 2e onaangewezen en 2e aangewezen Vitesse. En op de Midfond 4e onaangewezen en 5e aangewezen. Een oude duivenseizoen om trots op te zijn.

Verslag: Hans Nielen.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.