Loenen aan de Vecht is een dorp in de gemeente Stichtse Vecht , van de provincie Utrecht. Het dorp ligt aan de rivier de Vecht en het Amsterdam – Rijn kanaal.
Dit houdt tevens in dat Loenen aan de Vecht een ongunstige ligging (meest westelijke) heeft ten opzicht van de regio.
Maar zoals de heer Ad Schaerlaeckens het zo mooi verwoorde : Met de wind en massa tegen zich losmaken van de rest ? Dat zijn ze.
Willem Bonhof uit dezelfde plaats bewees dit meermalen. Een ongekende topper destijds met schitterende uitslagen ook als de omstandigheden in het nadeel waren constateerde hij menige kop duif.


Met goede duiven in een super conditie kom je een heel eind ook als de ligging ongunstig is. Dat het de laatste tijd bij Hans zijn jongen niet erg vlotte had met de gezondheid van zijn duiven te maken waardoor hij ze niet optimaal geprepareerd kreeg. De laatste weken kwamen ze weer in de gewenste conditie. Dus kon het plan om de prestatie van zijn compagnon Bert welke tijdens Hans zijn vakantie een vijfde plaats behaalde ingezet worden.

Hans en Bert


Aangezien het op de losplaats en op de vluchtlijn mistig was werden de jongen om 9.00 uur gelost en kon de tocht huiswaarts ingezet worden.
Het was de NL 23-9183812 welke om 12.51.12 op de antenne viel en hierdoor tevens in afdeling Noord Rayon 7 een eerste plaats tegen 1385 concurrenten bewerkstelligde.
Het duifje is gekweekt op het kweekhok van de voormalig triatleet en compagnon van Hans, Bert van Rossum. Uit de afstamming blijkt wel dat het duifje van een edele kom af is.

Stamboom 812

Ook hier geldt weer dat met een beperkte accommodatie ( totale hok 5.25 x 1.7 meter ) de duivensport in optima forma beleefd kan worden. En dit is toch het hoofddoel om de veel inkorvers met gunstigere hok situering het hoofd te bieden.
Het hok gesitueerd op het Oosten en gebouwd volgens de dichte doos constructie van bedenker wijlen Reind Breman blijkt gezien de prestaties op dit hok een schot in de roos te zijn.


Voor de geïnteresseerde : Hans heeft zijn eigen Website met daarin o.a. verslagen van het reilen en zeilen op zijn fraaie accommodatie. Een aanrader !!.
Het was weer de laatste vlucht van dit jaar en deze werd bij P.V. de Plassenjagers , waar Hans een bestuursfunctie bekleed , afgesloten met de wekelijkse door de vereniging georganiseerde prijzen festival. Met dien verstande dat er voor de eerste tot en met de laatst constateerde liefhebber een prijs te verdien was. Zo wordt er in Kortenhoef alles aan gedaan om een ieder op zijn eigen niveau zijn sport te laten beleven en ook in aanmerking voor een prijsje te komen. Het spreekt voor zich dat dit door alle leden zeer gewaardeerd wordt.


Dat er ook dit jaar weer mooie resultaten door de leden neergezet zijn blijkt wel uit de uitslagen.
Want zeg nu zelf op de laatste vlucht in de afdeling 7 Noord op Morlincourt vijf leden bij de eerste tien op de uitslag een prachtige prestatie toch ?.


Verslag : Jacob Meijers.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.