J34 Melun 298 duiven.

Na op J31 ook een dubbelslag gemaakt te hebben pakte Richard en Monique op Melun weer een dubbelklapper.

“Richard van Zuilen”

Met zijn drie eerste aangewezen bij de eerste 5 duiven in regio Hilversum is dit toch een knappen prestatie. Als toeschouwer mocht ik de aankomsten live mee beleven. Na wat rekenwerk aan de hand van compuclub live wisten we dat de duiven elk moment konden vallen en met dat we dit aan elkaar melden komt de 22-8350896 aanknijpen en word geconstateerd om 15.11.00 goed voor 1119.105 m en de eerste plek in regio Hilversum en een derde stek in Noord tegen 800 duiven.

Deze 22-896 kweekte Richard uit twee duiven van de comb.G en H Calis uit Bussum, en hieruit zijn al meerdere goede duiven gekomen. De duivin werd in haar geval gewoon van een schapje gespeeld en heeft geen partner. Wat haar drive is weten ze niet maar naar haar zin heeft ze het blijkbaar wel ze staat namelijk ook als kampioensduif jong op dit moment in de regio Hilversum.

De tweede duif viel vlak achter nummer 1 en kwam al even mooi als nummer 1 uit de lucht vallen. De rest volgde elkaar mooi op en het resulteerde erin dat Richard en Monique er keurig 10 in de prijzen speelde van hun 20 ingezeten duiven. Bij Richard en Monique kunnen hun jongen gewoon doen en laten wat ze willen, dat betekend op nest of gewoon los op het schapje net wat ze leuk vinden.

Tot aan deze week werden ze twee keer per week een stuk weggebracht maar Richard denkt dit nu niet meer te doen. Het zal mij benieuwen of ze nog een vlucht of twee kunnen stunten.

Super gedaan weer Richard en Monique.   

Verslag: Roy Vos.                                                                                                       

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.