Winnaar Melun Frank Dietvorst

Op donderdagmorgen werd bekend dat vanwege de slechte weersvoorspelling een lossing op zaterdag er niet in zat. Het werd dus vrijdag inkorven en zondag de lossing in Melun Andrezel.

Op zondag was het weer wel mooi om te lossen. Een pittige WZW-wind zorgden ervoor dat de duiven eens een hoge snelheid konden halen.

Het is de “83” van Frank Dietvorst die met de overwinning aan de haal gaat. Na vorig jaar al een keer de overwinning op Niergnies te pakken in de Regio flikt ze het nu weer. Na om 8.30 uur gelost te zijn in Melun stormt ze om 13.18.28uur over de antenne.

De “83”

De “83” is een mooi vetblauw geblokt duivinnetje die uit een van Franks beste vliegduivinnen de “66” komt. Deze “66” heeft nog bij Jaap Voorn op het hok gevlogen. De “66” komt uit Franks stamkoppel en was zelf ook een goede vliegduivin. Zij heeft op de kweek inmiddels haar waarde bewezen door al meerdere 1e prijswinnaars te geven. De vader van de “83” komt uit Frank zijn Teletekst doffer “de Vierzon” X Miss Lessines een duivin die Frank te leen kreeg van de bijna niet te kloppen G. & H. Calis. Frank had tien duiven mee op Melun. Zijn 2e duif was de “86” die het dit jaar super goed doet. Nu speelde zij de 25e in de Regio. De “86” is voornamelijk van het Calis soort.

De “83” liet het de eerste twee vluchten afweten maar daarna heeft ze niet meer gemist. En vloog onder andere een 7e een 10e en een 12e in de regio en nu dus de overwinning.

Waar het verleden jaar nog een beetje wisselend ging na zijn herstart met een hok in eigen tuin en alleen jaarlingen gaat het dit jaar super. Ondanks dat hij maar weinig tijd aan zijn duiven kan besteden heeft hij niets te klagen en ziet hij al weer uit naar de volgende vlucht!

Verslag; Hans Nielen

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.