1st Grand Prix Melun 5501 duiven.

Afgelopen zondagavond mocht ik voor de 4e keer dit jaar een bezoek brengen aan het de meest succesvolle liefhebber dit jaar van onze Regio, Robin Rigter. Na de Regio-overwinningen op Asse Zellik, Pont St Maxence en Niergnies was De Grand Prix TGV, Melun een prooi voor Robin.

“De accommodatie”

En dit was niet zomaar een overwinning. In de kersteditie van Het Spoor der Kampioenen, waar de nationale kampioenen aan het woord komen, had Robin voor de toekomst eigenlijk 1 wens.

Ik citeer: Echte doelstellingen worden er niet gemaakt, we proberen de duiven goed aan de start te brengenen zien wel wat er wordt behaald. Als je teveel doelstellingen gaat bedenken valt de duivensport vaak tegen. De mooiste prestatie die ik ooit nog hoop te bereiken is een 1e Grand Prix te vliegen, 1e sectoraal en Nationale Asduif, dit zijn natuurlijk de hoogst haalbare doelen.

Robin kon in zijn stoutste dromen niet bedenken dat een 1e Grand Prix al zo snel zou worden behaald. En wel door de 387 uit 2018, Chuck. Hij had uitgerekend dat de duiven wel eens rond 12:20 zouden kunne vallen en zag op 12:15 ineens een duif aan komen en in 1x op de klep vallen.
Robin besefte direct dat het wel eens een vroege zou kunnen zijn. En dat bleek het geval.

“Chuck”

Chuck speelt nu 6 weken achter elkaar midfond en dagfond en elke week komt die fit thuis. Op Salbris speelde Chuck nog de 20th NPO 3829 duiven.

2e duif op Melun is ook het vermelden waard, want die vliegt 12e in afdeling 7. Deze duivin de 21-032 een prachtige duivin met al een aantal kopprijzen. Ze komt uit Diamond Romi x Elly (zus van Chuck).

Als Robin een lijstje gaat maken van zijn prestaties, komt na het 1e Nationaal kampioenschap Jonge Duiven in 2018, dan deze overwinning op Grand Prix TGV Melun en als derde het 1e Nationaal hok-kampioenschap VitesseĀ  in 2021. Het mooie is dat Chuck bij al deze prestaties nadrukkelijk betrokken is. Het begon al met zijn belangrijke bijdragen aan de kampioenschappen Jonge duiven en Vitesse en nu deze prestatie van formaat 1e Grand Prix TGV Melun..

Chuck had voorafgaand aan de inkorving op Melun al twee weken zijn duivin niet gezien, omdat deze duivin na de laatste dagfondvlucht pas op zondag kwam en Robin voorafgaand aan de vluchten nooit toont. Misschien was dat net de extra drive voor Chuck om naar huis te knallen.
Chuck is nu al 10x 1e in zijn vereniging de Zwaluw, waarvan 8x met een oostenwind erin.Chuck heef inmiddels een aardig erelijstje opgebouwd:
In 2021 een 8e in de afdeling op Chalon en Champagne met oostenwind.
6e asduif Midfond 2021 in afdeling 7
4e Lessines van 2705 duiven
4e Asse Zellik van 1075 duiven
9e Salbris van 1344 duiven, (20e NPO van 3829 duiven)
9e Pont St Maxence van 1981 duiven
10e Niergnies van 3054 duiven
14e Nanteuil van 1264 duiven.

De duiven gaan bij Robin 1x per dag los (`s-avonds).  Robin verstrekt wekelijks de supplementen van Beute waar hij veel vertrouwen in heeft.

Verslag: Jan Lamers

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.