Limoges de eerste fond vlucht van 2022 is een prooi geworden voor Ben Overwater uit Almere die de fondvluchten onder zijn vrouw haar naam Nettie vliegt. De overwinning ging naar zijn  19-1547425 een kras duivin die op weduwschap gespeeld is en dit jaar nog geen nestje heeft gehad. Wel heeft ze een doffer waar ze na de vluchten samen mee mag zijn. Ze liet 330 regio 1 Hilversum duiven achter zich met een snelheid van 0936.729 m/min en klasseerde zich niet alleen in regio Hilversum en omstreken als eerste maar ook in Noord 1.

“De bloemen bij P.V. Soest”

In haar stamboom vinden we super duiven voor de overnachtfond bij haar vader Gebr Bruggeman en Jellema en haar moeder Volkens en Bruggenman duiven. Duiven voor het echte werk dus. Ben heeft de 425 het weekend voor Limoges gewoon nog met de vereniging mee gegeven naar Niergnies. Verder heeft ze het hele programma gehad.

Ben zijn hok was niet naar zijn zin, en deze winter heeft hij het aan laten passen, en zei ons al steeds dat dit echt  te merken was aan zijn duiven. En ik denk met deze overwinning bewijst hij dat hij het goed gezien heeft. We hopen dat dit doorzet.

Ben gefeliciteerd met je mooie overwinning..

Verslag: Roy Vos

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.