Kees Cluistra.

Gelegen aan rivier de Vecht bevindt zich het pittoreske dorpje Nederhorst den Berg.

Op duivengebied voormalig bekend om de weergaloze prestaties van Gerrit van Huisstede en op marathongebied de ongeëvenaarde Adriaan de Bruin.

Gekend marathontopper op zowel nationaal als internationaal gebied. Wat ook niet onvermeld mag blijven, zijn de tv en radio opnames bij de Toonder studio’s in kasteel Nederhorst van de heer Hans Eijerkamp waar je bij aankoop van zijn meubelen een tegoed bon kreeg voor een jonge duif. Gerrit Huisstede heeft waardige opvolgers gekregen in de vorm van de combinatie van Huisstede en niet te vergeten sinds kort Bram.

Er huizen heden ten dagen meerdere toppers in Nederhorst met als nieuwste marathonaanwinst Kees Cluistra uit het voormalige Polsbroek. Op een van de mooiste plekjes in Nederhorst heeft hij zijn domein gevonden op het voormalige terrein van de toenmalige eenhoksrace. Over de uitgestrekte weilanden kan je in de verte de duiven al zien aankomen.

Helaas heeft Kees te kampen met gezondheidsklachten waardoor hij zijn inziens niet meer optimaal kan presteren op de marathon vluchten. In het verleden behaalde resultaten zijn dus nu moeilijk te evenaren. Maar op de eerste overnachting vanaf Limoges is het duivinnetje 2021-1733772 die daar anders over dacht en die dapper doorvloog in de nacht om ‘s morgens om 05.19.21 uur het thuis hok heeft weten te bereiken. Dus goed voor een top prestatie op de diverse niveaus. Een ware opsteker voor zijn baasje die hierdoor ook door de donkere wolken het licht weer ziet schijnen.

Gezien de klasse van Kees zijn collectie zijn meerdere uitspattingen geen uitzondering. De duiven worden gespeeld op nest en met volle bak, verder geen poespas. Enkele keren per jaar worden de duiven door de duivendokter nagezien en waar nodig, wordt ingegrepen.

Het duifje is van edel komaf en wel van een rechtstreekse Frank Zwiers doffer  waarvan er al enkele super exemplaren in het hok bij Kees rondlopen. Ook onder andere bij de schrijver van dit stukje dus jullie zijn hierbij al vast gewaarschuwd. De duif was vorig jaar de beste jaarling in de toch wel sterk spelende PV de Plassenjagers te Kortenhoef.

Als afsluiting denk ik dat er, gezien de resultaten in zowel het verleden als heden, wij nog veel van Kees zullen vernemen.

Verslag: Hans Nielen

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.