Weer een nieuwe vlucht en nieuwe kansen voor iedereen. Alleen dachten de duiven van Gerard en Harold Calis daar anders over deze week. Met 2 vluchten op het programma, was het eigenlijk al op voorhand bingo voor de combinatie.

Al het hele seizoen zelden te kloppen, en zelfs met het naderen van het einde seizoen, en de rui welke er toch echt wel aan zit te komen toch nog de winst op deze vlucht. Op zich een vreemde vlucht gezien de weersomstandigheden maar toch weten de duiven van deze combinatie de weg naar huis.

Resultaten:

Regio1 aantal duiven: 1666. Prijzen: 1,2,4,9,10 enz.

Regio A1 aantal duiven: 2359. Prijzen: 2,4,6,19,24 enz.

Regio Noord aantal duiven: 4073. Prijzen: 2,4,6,26 enz.

Afdeling 7 aantal duiven: 10765. Prijzen: 60,63,98. enz. Dit alles met 66 duiven in de mand.


De 1ste duif, duivin, een dochter van onze New Jet, New Jet won zelf 3x een 1ste prijs dit jaar en een 2de nationaal sector 3 chateauroux.  Onze 3de duif van Lessines is de nest ligger van de 1ste prijswinnares.

“556”

in de stamboom van de winnares vinden we onder andere Golden Lucky en Just Relaxing terug. Dit zijn halfbroer en halfzus van elkaar en beide stamduiven van onze blauwe lijn. Haar grootvader is Blue Boy, Blue boy is de nestmaat Van Blue Girl. Beide duiven hebben zeer goed gevlogen. Blue Girl is nu een super kweekster op het hok van Robin Rigter. 

Samen met zijn Dominator (gekweekt door Onno Okhuijsen) vormt zij één van zijn basis koppels. Wij hebben zelf ook een zoon van de boven genoemde Dominator (gekregen van Robin) en samen met Mia (moeder New Jet) hebben wij Sandra gekweekt. Deze jaarling duivin is dit jaar de 7de nationale asduif midfond geworden. 

De 2de duif, duivin, dochter van Tommy en Iris, in haar stamboom vinden we de 2 basis lijnen terug van ons hok, de blauwe en de rode lijn.
Tommy is een volle broer van Mia, Romi etc. Mia is weer de grootmoeder van onze 1ste duif. Iris is een volle zus van onze super kweker Red Baron, Iris won zelf een 1ste NPO Chateauroux en tevens een 2de nationaal sector 3, zij werd ook 4de nationale asduif dagfond en 8ste nationale asduif allround.

“544”

Hieronder ziet u nog de foto’s van de moeder 1e duif, moeder 2e duif en vader 2e duif. Werkelijk prachtige foto’s wederom van top duiven!

Nog 2 weken te gaan en dus waarschijnlijk nog 2 weken genieten van zowel de uitslagen, de reportage en de foto’s van de duiven. Waar het echte kampioenen zijn is het prachtig deze ook op de foto te kunnen neerzetten om er later nog met veel plezier op terug te kunnen kijken.

Graag tot volgende week!

Verslag: Edward Schrijvers.

Informatie Harold Calis.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.