La Ferte st Aubin de eerste dagfond vlucht van 2022 is een prooi geworden voor Richard van Zuijlen uit Almere. De 19-1526378 een mooie blauwe doffer die Richard op een bon heeft bemachtigt bij Guus Smit uit Nederhorst Den Berg, liet zijn 789 medestrijders achter zich met een snelheid van 1198.186 m/min en klasseerde zich niet alleen in regio Hilversum en omstreken als eerste maar ook in Noord 1.

Deze 19-378 is bij Richard een vaste waarde zo niet een van zijn twee beste, de zus van deze duif is namelijk ook zo’n topper en ze waren samen afgelopen jaar de 1st en 2 de kampioensduif van PV Almere. En dat op een bon.

“RvZ Almere”

Richard heeft zijn duiven een gedegen voorbereiding gegeven en bij hem is alles wel op de dagfond geprojecteerd. Zo had hij er ook 30 mee. De andere 20 mochten naar de vitesse.

Vrijdag twijfelde hij nog of hij het wel goed gedaan had om er zoveel mee te doen met de voorspelde noorden wind, maar s ’avonds waren ze op een na allemaal weer op het hok en begint hij met 1,14,16,18,23 enz in de kring Hilversum. Tot nu toe heeft Richard zijn duiven  alle vluchten ingekorfd om zo de duiven de kilometers te laten maken. Richard voert zijn duiven op met op het einde van de week veel vetrijk voer en altijd volle bak. Ook gebruikt hij wat producten van Gert Jan Beute en dokter Schroeder om het extra zetje te geven. Richard gefeliciteerd met je mooie overwinning.

Verslag: Roy Vos.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.