Frans Rigter van PV de Zwaluw Laren, de winnaar van Duffel jonge duiven 2021 met de 093.

“Frans Rigter, Eenmes”

Frans maakt dit jaar een fantastische start met zijn jonge duiven.

Na vorig jaar meerdere keren 1e te hebben te hebben gevlogen in de club, waaronder Duffel, start hij ook dit jaar op eerste officiële jonge duiven vlucht als eerste en tevens de eerste in Regio Hilversum.

Frans vliegt alleen met jonge duiven en heeft daar ook veel plezier in, met de mooie resultaten die hij behaald is dat ook wel te begrijpen.

De 093 die deze vlucht als eerste wist te finishen op het nieuwe hok is een directe afstammeling van “Gerards choice” van Comb. G & H Calis en “de 318” (dochter Dominator) van Robin Rigter. De ouders en grootouders van de 093 hebben al meerdere succesvolle duiven afgeleverd en ook dit jong is dus al weer goed voor een eerste prijs tegen 1504 duiven.

“de 093”

De jongen waar Frans mee vliegt komen uit een gezamenlijk kweekhok, dit kweekhok heeft hij samen met zijn zoons Robin en Paul Rigter.

Robin is binnen dit gezin op jonge leeftijd gestart binnen de duivensport en sinds een aantal jaar zijn ook Frans en Paul gestart. Tevens heeft Frans zelf ook aardig geïnvesteerd in de duiven van G & H Calis uit Bussum omdat die van mening is dat een goed kweekhok de basis is.

Alle drie de mannen vliegen dan ook met broers en zussen uit verschillende koppels en hebben de onderlinge strijd wie het beste presteert.

Frans laat ze duiven 2 maal daags trainen en heeft ze als voorbereiding zeker 10x weg gehad. Als voer krijgen de duiven premium youngsters van Beijers.

Ondanks de lastige vlucht die het was voor de jonge duiven met wederom flink wat achterblijvers voor vele melkers heeft Frans een top prestatie geleverd met zijn jongen.

Volgend jaar weer een eerste op Duffel?

Auteur: Ellen van Schaik

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.