De eerste klap is een daalder waard.

De eerste vlucht van het seizoen werd een prooi voor Jan de Gooijer.  Door de harde ONO-wind en de vele bijna gelijke lossingen van alle afdelingen waardoor er heel veel duiven in de lucht waren. Werd het een pittige vlucht met behoorlijke gaten tussen de aankomsten. Aan het eind van de dag waren niet overal alle duiven thuis. De wat oudere ervaren duiven waren duidelijk in het voordeel.

J. de Gooijer Jr.

Na het overlijden van zijn vader verleden jaar vliegt Jan vanaf dit jaar onder de naam J. de Gooijer JR.  Het was de drie jarige blauwband doffer 9-7011590 die als een raket uit de goede hoek kwam en meteen binnen liep. Hij draagt een ladies league ring en Roze chipring dit is makkelijk om hem te herkennen. De doffer is van vaders kant van het soort Vandenabeele en van moederskant zit er nog veel Willem Bonhof bloed in. Dat dit geen verkeerd koppel is blijkt wel want de tweede duif van Jan kwam uit hetzelfde koppel alleen dan van een jaar eerder.

Jan geniet enorm van deze overwinning want na het overlijden van zijn vader heeft Jan van de woningbouw te horen gekregen dat hij zijn huis wat alleen op zijn vadersnaam stond moet verlaten. Er wordt door de woningbouw wel gezocht naar een huis met een tuin voor een duivenhok. Echter de ca 25 meter hokken wat hij nu heeft staan zullen daar na alle waarschijnlijkheid niet in passen. Dus hoe het binnenkort verder moet met Jan zijn geliefde hobby is nog een groot vraagteken. Jan hoopt in ieder geval minimaal het seizoen op het huidige adres af te kunnen maken. Aanstaande dinsdag 26-4 heeft Jan weer een gesprek met de woningbouw de Alliantie in de hoop ze over te kunnen halen om in het huis te mogen blijven wonen of in ieder geval het seizoen met de duiven te mogen afmaken. Zolang Jan op het huidige adres zijn duiven kan blijven houden zal hij zeker nog menig keer te lezen zijn in het snuitje van de uitslag.

De winnaar op Duffel, 2019-7011590

Verslag: Hans Nielen.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.