Regiowinnaar Kring Hilversum en Omstreken Jonge duiven Duffel 16 juli 2022

Frans Rigter van PV de Zwaluw Laren, Regio-overwinnaar Duffel jonge duiven met de 083.

Ik wordt op dinsdagavond koffietijd gastvrij ontvangen bij Frans Rigter midden in de polder van Eemnes met uitzicht op weilanden en de Eem waar de hokken van Frans Rigter staan.

“Frans met de jongen”

Frans Rigter maakt een geweldige uitslag met zijn jonge duiven op Duffel van 16 juli 2022. De jongen van Frans hebben zich op deze rampvlucht direct goed laten zien met om te beginnen de plaatsen 1, 3 en 4 op 1611 duiven.. Maar liefst 9 jongen plaatsten zich bij de eerste honderd op de lijst.

In Regio H&O heeft Frans 12/26 in de lijst en in Noord 1 heeft hij 19/26 duiven in de lijst en begint hij met een 2e plaats. Uiteindelijk heeft Frans op deze rampvlucht 23/26jongen terug gekregen en dus als één van de weinigen bijna 90% thuis, terwijl veel jonge-duiven hokken zijn na deze vlucht half leeg zijn.

Vorig jaar mocht ik Frans al bezoeken naar aanleiding van zijn  1e Natour Duffel Regio H&O behaald met 2 jonge duiven die niet mee konden naar Roye. Daarvoor had Frans op 23-7-2021 ook al de 1e plaats behaald met de 1e wedvlucht voor jonge duiven en nu herhaalt Frans dat kunststukje voor de derde keer door in 2022 opnieuw de 1e jonge duivenvlucht Duffel te winnen met de 083.

“de 083”

De jonge duiven gaan meestal rond 16:30  uur los en worden rond 20 uur weer binnen gehaald.  Volgens Frans trainen ze niet echt maar vliegen en scharrelen wat rond. Het gaat het al een aantal jaar super bij Frans met de jonge duiven en ook dit jaar is de start weer fenomenaal. Dit jaar had Frans echt niet zo`n superstart verwacht, omdat de voorbereiding waardeloos was omdat ze een week voor de africhting van Vianen coli kregen. Dinsdag Breda was dan ook hun  eerste africhtingsvlucht en daarna meteen op Duffel.

Het  winnende duivinnetje is de 083 is een klein goed gebouwd roodkrasje en van vaderskant een kleinkind van Cinderella (Dochter van Kira van Marcel Sangers). Van moederskant komt de 083 uit Chantie, een volle zus van Chantal ook weer voor 90% Marcel Sangers. Kwaliteit genoeg dus in de stamboom.  Volgens Frans en Robin is het dan ook kwaliteit waar het om draait. De 083 wint de 1e prijs tegen 1611 duiven in Regio H&O (in N1 de 2e tegen 2186 duiven).

“Stamboom 083”

Met recht kunnen we hier spreken van een echte Duffel-specialist en de eretitel mister Duffel is hier wel op zijn plaats..

Verslag Jan Lamers.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.