Kees Cluistra, Nederhorst den Berg wint Cahors 2023 regio 1 Hilversum e.o.

“Met de 772, het wonder van Nederhorst” 

2021-1733772 wint wederom de 1e in onze regio Hilversum e.o

Deze duivin won ook al Limoges, en is inmiddels gedoopt als Vieve, vernoemt naar de kleindochter van Kees, welke in het weekend van Cahors haar 1e verjaardag vierde.

Van Limoges kwam ze heel voeg, en ook nu was ze in de vroege ochtend al weer op het hok, Kees zag er komen en na een ere rondje viel ze om 7.12.20 op de antenne. Met een snelheid van 1172 mpm pakt ze tevens de 3e in afdeling 7 en de 3e nationaal sector 3.

De 772

Ingekorfd op een jong van 5 dagen, behaalde zij wederom een kopprijs, Kees overweegt de 772 in te korven op Bergerac, wie weet kan ze nogmaals zorgen voor een vroege prijs.

Het duifje is van edele komaf en wel van een rechtstreekse Frank Zwiers doffer gekruist met inteelt eigen oude soort Aarden, Brocatus x Rhijn Kloeck. De duif was vorig jaar de beste jaarling in de toch wel sterk spelende PV de Plassenjagers te Kortenhoef.

Kees Cluistra uit het voormalige Polsbroek, heeft een geweldig duivenseizoen, en staat dan ook in het tussenklassement on-aangewezen bovenaan in onze regio.  

Cees in zijn habitat

Met nog 2 vluchten te gaan voor het meerdaagse kampioenschap, kunnen we nog meer voege duiven verwachten in Nederhorst de Berg!    

Verslag: Peter Bleesing     

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.