Henny Prinssen wint (Bergerac) Libourne

De klassieker St Vincent kon niet doorgaan, het hitte protocol was van kracht en daarom is er gekozen voor een losplaats met een kortere afstand en voor een ochtend lossing.

In het clubgebouw van PV de Plassenjagers waar Henny lid is, werd vrijdagavond al druk gespeculeerd over of en hoe laat de eerste duiven zouden aankomen die avond.

Op de meld-app van de vereniging verscheen de eerste melding van Henny en wel om 22.16.48 uur

“Henny Prinssen met de winnende duif”

Kort daarop stond de melding op de Compuclub live site. Het was de 2020-2024399 een nestdoffer op een jong van 10 dagen.

Henny heeft de 399 gekregen als pieper van de Comb de Gebraad-de Wilde uit St Maartensdijk. “Dat is nou duivensport” een uitspraak van Theo Voorn, welke een inmiddels gevleugelde uitspraak is binnen onze vereniging.

Theo is dan ook geregeld duiven letten bij Henny als de duiven moeten komen van de meerdaagse.

Henny is een herintreder in de duivensport en vanaf 2017 weer gestart met duiven voor de Meerdaagse. Via vele duivenvrienden heeft Henny goede duiven weten te bemachtigen, o.a. van Ko van Dommelen en Rogier Nijs.

Het succes kwam al gauw in 2021 wist hij de Keizer kampioenschap te behalen in de Fondclub Gooi & Eemland, een prestatie van formaat. En ook dit jaar start hij sterk en de 1e in onze regio Hilversum op Libourne en tevens de 1e in regio Noord en de 8e NPO als wel in NU, en de 11e nationaal sector 3.

Henny van Harte Gefeliciteerd met deze prachtige overwinning!

Verslag: Hans Nielen.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.