De Regiowinnaar  van Bergerac, overnachtfondvlucht (middaglossing) met een afstand van 901 km is de 706 van de combinatie Kuijer & Grol in Eemnes van PV de Zwaluw Laren.

“Angelique en Jacco”

In Regio H&O pakt de 706 de 1e van 330 duiven, Regio Noord, 1e van 647 duiven. In afdeling 7 de 2e van 1981 duiven, sector 3 de 5e van 7488 duiven en in de Noordelijke Unie 7e van de 9559 duiven. De winnende doffer is gedoopt tot “The Iron” (De IJzere)  

Reden is dat de 706 dit jaar bijna wekelijks de mand in is geweest b.v. 2 dagfond en 3 overnacht.
Op de overnacht heeft hij 3 prijzen gehaald: Op Limoges, Agen en Bergerac. Op de Dagfond heeft hij 1 prijs en op de dagfondvlucht  precies na Limoges miste hij maar net.
De 706 is een doffer die het wat moeilijker moet hebben om te kunnen presteren. Op Agen vloog de 706 nog een 76e NPO  en werd hij ingekorfd op een jong van 6 dagen .

Op Bergerac werd hij dus ingekorfd op een jong van 13 dagen. Een dag voor inkorving pakte Jacco het jong bij de 706 weg en legde het ergens anders onder.
De reden hiervoor was dat de 706 en zijn duivin plus een ander koppel zich nog vol konden eten met vetrijk voer zoals een energie mengeling plus snoepzaad, veel pinda’s  en hennep en geen energie hoefden te gebruiken voor het voeren van het jong. 3 van de 4 duiven waarbij het jong een dag van tevoren is weggehaald vliegen prijs. Alles draait toch om motivatie en blijkbaar was dit een hele grote motivatie daar hij als 2de van afd 7 arriveerde en 5de van sector 3 (snelste jaarling) en 25ste van heel Nederland tegen 25.580 duiven..


Ze hadden 10 duiven mee  en om  14.56 waren er 8 duiven terug. Kloktijden: 08.59 -13.08-13.09-13.10-13.20 -14.33-14.37 (4e npo cahors) 14.56. Totaal 9 duiven thuis

De aankomst van de 706.

“De Ijzere (iron) “


Omdat er maar een paar duiven in het zuiden waren gevallen, dacht Angelique dat ze nog tijd genoeg had om nog “even”te gaan douchen. Jacco woont precies achter Angelique  en ging omdat er nog tijd genoeg was de Wisteria (Blauwe Regen) snoeien. Hij was daar mee bezig toen hij als een steen een duif ziet vallen. Nog voordat hij bij het hok was (Snelle Jacco) ,was de duif al binnen, zoveel drang als hij had om thuis te komen. Het resultaat is inmiddels bekend.

Dit was voor de combinatie Kuijer & Grol de 2de overwinning op de overnachtfond dit seizoen in de H&O. Van de 6 overnachtvluchten spelen Jacco en Angelique  4x bij de eerste 3.  Tweemaal een 1ste en tweemaal een 3e  Overwinningen Cahors en Bergerac  3de op Limoges en 3de op Ruffec .
(Dit betekende ook de 2de overwinning voor de combinatie in de Fondclub G&E dit seizoen).

Producten van Travipfarma  worden gegeven middels een vast schema wat Jacco kreeg via Richard Kuijer en naar eigen inzicht wat veranderd heeft.
Voor de grote vluchten word er op maandag een Sas-druppel ( Travipharma gegeven) en een Orni pil  van Giantel. Op de dag van inkorven worden er zoveel vetten en eiwitten gegeven, dat ze de pinda’s laten liggen. Als ze in de mand gaan dan krijgen ze nog een Vitaboli van de Weerdt .

Deze overwinning is voor de combinatie Kuijer & Grol in 2022 wel prachtig sluitstuk van het overnachtfond seizoen.

Van harte gefeliciteerd met deze schitterende overwinning.

Verslag: Jan Lamers

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.