1e prijs Asse Zellik Dennis Heiwegen en dochter

Dennis Heiwegen is een van de hardwerkende clubmensen van de Plassenjagers. Als hoofd inkorfcommissie is hij elke inkorving als eerste op de club om alles te regelen. Dit gaat vaak ten koste van het verzorgen van zijn eigen duiven.

In het begin van het seizoen was ik twee keer voor een reportage bij Peter Ham. Beide overwinnaars kwamen uit duiven van Dennis Heiwegen. Dat er bij Dennis goede zitten was dus al bekent. Dennis is een kleine zelfstandige timmerman die het vreselijk druk heeft met zijn werk. De verzorging van de duiven moet dan ook af en toe snel snel. Dit komt zijn eigen prestaties niet ten goede. Hij geniet er des te meer van als een ander dus presteert met zijn duiven. Op zijn eigen kleine gemetselde hok van maar iets meer dan 3 meter zijn zijn eigen prestaties wisselend.

“Dennois Heiwegen met de winnende duif”

Op de eerste jonge duivenvlucht Duffel had Dennis bijna de handdoek in de ring gegooid. De buurvrouw wilde de dakkapel schilderen en wilde een grote ladder plaatsen. Op verzoek van Dennis werd het klusje even uitgesteld voor de aankomst van de jongen. Toen de duiven van Duffel enorm lang op zich lieten wachten gaf Dennis de buurvrouw maar weer toestemming om met haar werkzaamheden verder te gaan. Gevolg de eerste aankomende jongen kwamen niet binnen en tot overmaat van ramp raakte Dennis er ook nog eens teveel kwijt naar zijn zin. Hij liep toen met de gedachten om het voorfront uit zijn hok te zagen en er een leuk tuinzetje in te zetten als prieel. Gelukkig wist hij de motivatie om door te gaan te herpakken. Met als gevolg de eerste prijs in de Regio 1 vanuit Asse Zellik.

De winnares is een klein lichtkras duivinnetje met een hele mooie afkomst. De vader van het jong is een broer van de doffer die bij Peter Ham de overwinning op Pontoise pakte en komt uit het soort van Willem Bonhof via KC Raymond Moleveld genaamd “de teen”. De moeder stamt uit duiven met het Leo Heremans bloed en heeft de leuke naam “veel plezier”

“De stamboom van de winnende duif”

De oma is een apart verhaal. Dennis kocht jaren geleden op de club een bonnetje van Leo Heremans uit Vorselaar België voor een koppel eieren.  Samen Met Rob vd Hoek zijn ze de bon gaan verzilveren. Toen Leo de eieren pakte zat er op een ei wat stront. Leo waste dit er keurig af voor Dennis. Maar je raad het al dat ei kwam niet uit dus in plaats van twee jongen had Dennis er nog maar een voor veel geld. Achteraf is deze duivin haar geld wel dubbel en dwars waard geweest.

Had Dennis zaterdag niet zelf de overwinning gepakt dan had hij toch weer kunnen juichen want de tweede duif in de regio 1 kwam ook bij Dennis vandaan. Frank Mooij een herintreder kocht van de winter een bon van Dennis en laat nu een jong van Dennis bij Frank Mooij de tweede in de regio 1 spelen. 

Gelukkig keerden er deze week ook nog weer drie jongen van Duffel terug dus Dennis is weer goed gemotiveerd voor de komende vluchten. Hij kan het jonge duivenseizoen helaas niet afmaken want over twee weken gaat hij met zijn gezin op vakantie naar Frankrijk. Maar de motivatie voor het komend seizoen is er weer!!

Verslag: Hans Nielen.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.