Henny en de steenrode winnares 443


Zetel houdend in de deelwijk van Hilversum, de Hilversumse meent dat onderdeel is van Hilversum en ligt bij Bussum, is ontstaan in de periode 1974-1978 op voormalige meent-gronden, vandaar dan ook de naam de Hilversumse Meent.

Henny woont er al meer dan 30 jaar naar tevredenheid, en geniet daar volop van zijn duiven. De tuin is redelijk bezet met duivenhokken, maar plek voor een zitje voor 2 of 3 man is er wel om de duiven te zien thuis komen.

Wachtend op Morlincourt samen met zijn vaste spotter Theo Voorn klapte plots de “443” vanuit richting Hilversum op het hok om 11.11.27 terwijl de duiven van Morlincourt ook thuis kwamen. Voor Henny geen probleem de “Nachtvlieger 2” te herkennen door de steenrode kleur. Niet wetende dat de duif vroeg zou kunnen zijn, kwam dat pas bij het melden naar voren.

De Nachtvlieger 2

De vader van de duivin, is verkregen bij Jaap de Jong uit St. Maartensvlotbrug. De moeder is gehaald bij Rien Quist uit St. Phillipsland. Origine van de duif is Dave van Bommel St. Annaland.

Stamboom 443


De “443” heeft al meerdere vroege prijzen met als top prestatie de 4e over 164 duiven in de vereniging op Bergerac in 2021. Ze viel om 02.30 uur in een heldere nacht en een 127e nationaal over ruim 10.000 duiven
Van de 8 ingekorfde duiven zaten er 3 In de uitslag in Noord en een 10e afdeling 7. (teletekst) Nationaal pakt deze duif de 98e plek en in de sector 3 de 33e plek.
De 443 gaat de komende vlucht 21-07-2023 op Bressols weer mee om nog een mooie prijs te kunnen pakken dit jaar.


De koffie was uitstekend, de gevulde koeken kakelvers. Henny op naar het volgende succes!

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.