Het seizoen 2021 zou vandaag volgens schema kunnen beginnen. Helaas kon er voor de uitreiking van de gratis prijzen en kampioenschappen 2020 geen feestavond worden georganiseerd. Dus afgesproken was dat de gewonnen prijzen vanavond bij de wagen zouden worden meegegeven aan de verenigingen. Helaas gooide slecht weer voor zaterdag en zondag roet in het eten.

Alle vluchten voor het weekend werden op donderdag afgelast. Echter waren de vleesprijzen geregeld en konden deze niet geannuleerd worden. Uiteindelijk heb ik maar besloten om vrijdagmiddag wat vroeger te stoppen met werk en de prijzen te gaan rondbrengen. Op donderdag had ik de meeste winnaars van de vleesprijzen even gebeld en dit medegedeeld.

Om 15 uur konden de vleespakketten bij Jan Hartog in Laren worden afgehaald. Verder lag de auto vol met emmers grit, flessen wijn, kampioenschap bordjes en diploma`s voor de vluchtwinnaars. Vanuit Laren was de eerste stop Bas Thiel in Huizen. Bas kwam net thuis met al zijn manden. Hij was even met de oude duiven naar Noordeloos geweest.

De volgende stop was comb. Wattez en zn in Bussum voor een gourmetschaal.

(N.B. van niet iedereen is een foto gemaakt, of beschikbaar op internet)

Comb. Wattez & Zn, Bussum.

Daarna naar vader en zoon Calis in Bussum. Hier kon ik zoals jaarlijks een aantal prijzen uitdelen zoals bordjes, diploma`s en twee gratis prijzen. De emmer grit ben ik echter vergeten die komt volgende week in Soest nog wel.

Comb. Calis & Zn, Bussum,

Daarna de polder in naar Almere. Eerst naar Henk van de Linden voor een lekkere rollade.

Henk van der Linden, Almere.

Daarna naar de andere kant van Almere naar Richard van Zuijlen. Ook hier kon ik weer meerdere prijzen uitladen maar dit omdat hij de prijzen voor de overige leden van zijn club ook in ontvangst wilden nemen.

Richard van Zuijlen, Almere.

Toen snel richting Loenen met een korte tussenstop in Muiderberg voor een gourmetschaal voor Herman Boesten.

Herman Boesten, Muiderberg.

Rond 18 uur was ik thuis om even snel de duiven te verzorgen. Alleen de duivinnen konden los voor de overige was het al te laat. Na het eten nog even naar Nederhorst den Berg om een rollade af te geven bij Cees Cluistra. En vervolgens door naar Rene v.d. Klis om zijn gewonnen emmer grit en bordjes en diploma`s af te geven. Om 21.30 uur was ik weer thuis. Ik hoop dat we volgend jaar weer een feestavond kunnen geven dat is een stuk gezelliger!!

René van der Klis, Hilversum.

Hans Nielen, secretaris Regio1 Hilversum en Omstreken.

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.