In het vreemde seizoen 2020 wat door de corona heel anders verliep dan normaal met minder
vluchten en een latere start wordt er ook altijd iemand kampioen.
Degene die het beste met de aparte omstandigheden om kon gaan en zijn duiven de korte periode het beste had was dit jaar Robin Rigter uit Eemnes.

Al jaren speelt hij mee om de kampioenschappen in de Regio 1. Hij heeft hier goed voor geïnvesteerd in super duiven van onder andere G. en H. Calis uit Bussum en Hans Hak uit Mourik. Met een redelijk kleine accommodatie en weinig maar hele goede duiven lukte het hem afgelopen jaar eindelijk om het meest begeerde kampioenschap dat van keizerkampioen binnen te halen.

Robin Rigter, Eemnes.

Vooral met de jonge duiven zijn meest gelliefde spel haalde hij geweldige resultaten. Maar liefst vier keer pakte hij de eerste prijs in de regio 1.
Helaas konden we door de corona geen feestavond organiseren om het gewonnen bord uit te reiken. Dus ben ik zaterdagmorgen 10 april richting Eemnes gereden om het bord persoonlijk te overhandigen en de felicitaties over te brengen.

Keizerkampioen 2020, Robin Rigter, Eemnes.

Robin was inmiddels alweer klaar voor het nieuwe seizoen in de hoop het kampioenschap wederom binnen te halen en zodoende volgend jaar wel op een feestavond te worden gehuldigd. We zullen zien of dit gaat lukken maar dat hij zijn best zal doen om het te redden weet ik wel zeker!

Hans Nielen, Secretaris Regio1 Hilversum & Omstreken

Loading

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.